Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη στιγμή που τουρκικά ΜΜΕ μιλούσαν για προφορική συμφωνία της Γαλατάσαραϊ με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και ήρθε η… απάντηση.

Ο 29χρονος σέντερ υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την «ομάδα του λαού». Οι πρωταθλητές Ευρώπης και νταμπλούχοι Ισραήλ μπορεί να έχασαν τους Ταϊρίς Ράις, Ρίκι Χίκμαν και Σον Τζέιμς, ωστόσο κατάφεραν να κρατήσουν τον «Σόφο», που αν εξαντλήσει το συμβόλαιό του θα συμπληρώσει πενταετία στο Τελ Αβίβ.

Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση της Μακάμπι. «Είχαμε την οψιόν να επεκτείνουμε το συμβόλαιό του και δεν διστάσαμε να το κάνουμε. Τον αγαπάμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μαζί του. Δεν εγκαταλείπουμε έτσι τους παίκτες που μας πήραν στις πλάτες τους όλη τη σεζόν, παρά τους τραυματισμούς τους, παίζοντας πολλές φορές με πόνο», τόνισαν από την Μακάμπι.

Φέτος σε 29 αγώνες στην Ευρωλίγκα, ο Σχορτσανίτης είχε 9,6 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ κατά μέσο όρο, βοηθώντας κι αυτός με την σειρά του την ομάδα του λαού να φτάσει στον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Πηγή: sport-fm.gr