Από το πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Αχμέντ Χασάν εξαρτάται το θέμα της απόκτησης επιθετικού στον Ολυμπιακό. Ο Αιγύπτιος φορ έχει πάρει ειδική άδεια από την ομάδα και μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις που ελπίζουν να δείξουν πως θα είναι σε θέση να προσφέρει σύντομα τις υπηρεσίες του, έχοντας ταλαιπωρηθεί σημαντικά από τον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία υπήρξαν ξανά ρεπορτάζ που διατηρούσαν το θέμα του Κώστα Μήτρογλου. Μάλιστα, κάποια δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει με τον Έλληνα άσο και πως το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της Μαρσέιγ. Ο διεθνής στράικερ έχει συμβόλαιο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι  και εδώ και καιρό δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Ο «πιστολέρο» δουλεύει σκληρά για να είναι έτοιμος, μόλις βρεθεί μια ομάδα που θα του δώσει το δικαίωμα να δείξει ξανά το αγωνιστικό πρόσωπο που τον έκανε απαραίτητο σε πολλές ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Επίσημη κρούση από τον Ολυμπιακό -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν φαίνεται να υπάρχει, αλλά το όνομα του Μήτρογλου είναι από αυτά που κάνουν… γκελ στο Λιμάνι.

Παράλληλα, δεδομένη είναι η ενίσχυση με αριστερό μπακ τον Ιανουάριο. Στην πρώτη υπόθεση υπάρχει μεγάλη ανάγκη να στηριχθεί ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος είναι ο μοναδικός διαθέσιμος στη θέση για τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς ο Ρούμπεν Βινάγκρε φαίνεται πως θα αποχαιρετήσει σε λίγο καιρό τον Πειραιά.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά, ενώ θεωρείται δεδομένο πως πολλά ακόμη θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας, έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες οι περιπτώσεις κάποιες περιπτώσεις, με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού να ψάχνουν για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, που θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα στο δεύτερο μισό της σεζόν.