Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα  δείχνουν οι παρατηρητές διαιτησίας της Super League, με αφορμή το μαφιόζικο χτύπημα που δέχθηκε ο Κύπρος Βασσάρας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μετά τη λήξη του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Οι παρατηρητές διαιτησίας της Λίγκας με ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους με αφορμή το νέο κρούσμα και παράλληλα ζητούν να ληφθούν δραστικά μέτρα πριν υπάρξουν θύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η άνανδρη και δολοφονική επίθεση στον συνάδελφό μας Κύρο Βασάρα (που δυστυχώς είναι η συνέχεια και άλλων άνανδρων κτυπημάτων σε άλλους συναδέλφους), αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής στον διαιτητικό μας χώρο. Το χτύπημα αυτό σε έναν άνθρωπο (με τεράστια και τα περισσότερα από όλους διαιτητικά επιτεύγματα) ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο κομμάτι της ανάπτυξης της διαιτησίας στη χώρα μας, με την εκπαίδευση και παρακολούθηση της εξέλιξης των διαιτητών μας, αποτελεί ένα χτύπημα προς όλους μας.

Εμείς, λοιπόν, οι παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας, ως ελάχιστη πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον συνάδελφό μας καταθέτουμε τον θυμό μας και την αγανάκτησή μας. Έχοντας περάσει και από τον δύσκολο δρόμο του εν ενεργεία διαιτητή και έχοντας την εμπειρία αντίληψης και κρίσης τέτοιων φαινομένων και χτυπημάτων, συμπεραίνουμε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε όριο.

Ο διαιτητικός χώρος επί καθημερινής βάσεως δέχεται από διαφόρους κύκλους πολλούς μειωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, δέχεται τη γενική απαξίωση και τέλος δέχεται και αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις. Φτάνει πια!

Πρέπει να γνωρίζετε όλοι σας πως και εμείς οι διαιτητές είμαστε άνθρωποι. Έχουμε οικογένειες και μας περιμένουνε τα παιδιά μας να γυρίσουμε από τα γήπεδα. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να λάβουν δραστικά μέτρα να σταματήσει αυτή η ατμόσφαιρα τρόμου, που ενδεχομένως ορισμένοι θέλουν να επικρατεί και στο τέλος να προστατέψουν το άθλημα που λένε ότι αγαπούν και υπηρετούν για να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε και θύματα. Αλλά τότε για όλους θα είναι πολύ αργά.

Οι παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας:

Ζωγράφος Χριστόφορος
Σκουφίτσας Βασίλειος
Σωμαρακάκης Φραγκίσκος
Καλύβας Δημήτριος
Γκαϊτατζής Θεόδωρος
Μπριάκος Αθανάσιος
Χατζής Ηλίας
Μαζαράκης Γεράσιμος
Παπατριανταφύλλου Εμμανουήλ
Δούρος Γεώργιος
Γιανναδάκης Εμμανουήλ
Μπισογιάννης Ιωάννης
Βέλλιος Αθανάσιος
Τσαχειλίδης Ιωάννης
Νταμπώσης Δημήτριος
Αμυγδαλής Γεώργιος
Μιντιούρης Ναούμ
Σπυρόπουλος Ιωάννης
Σίπκας Αντώνιος
Μπίκας Γεώργιος

Πηγή: gazzetta.gr