Αίσιο τέλος είχε η δεύτερη απαγωγή του Κρίστιαν Ομπόντο, με τον Νιγηριανό πρώην παίκτη των Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης να αφήνεται ελεύθερος μετά τη μαρτυρική εμπειρία του.

Ακόμη ένα «θρίλερ» έζησε ο Κρίστιαν Ομπόντο, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη απαγωγή που υπέστη στην πατρίδα του, τη Νιγηρία.

Ο 36χρονος παλαίμαχος μέσος, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ξάνθη τη διετία 2014-2016 και κρέμασε τα παπούτσια του στον Απόλλωνα Σμύρνης το 2017, πιάστηκε όμηρος από τρεις δράστες το βράδυ της Κυριακής φερόμενος ως μέλος πλούσιας οικογένειας πετρελαϊκών πόρων (αιτία πίσω από την οποία κρύβονται συχνά οι απαγωγές στη χώρα) και χρειάστηκε να παραμείνει για τέσσερις ώρες κλειδωμένος στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, προτού τον αφήσουν ελεύθερο μερικές ώρες αργότερα, καθώς συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν ο άνθρωπος που έψαχναν.

Έχοντας ξεφύγει και πάλι από τον κίνδυνο, ο Νιγηριανός χαφ με καριέρα στο Campionato (Περούτζια, Φιορεντίνα, Ουντινέζε, Τορίνο, Λέτσε), έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για το συμβάν, περιγράφοντας με λεπτομέρειες από την τραυματική εμπειρία που βίωσε σαν σε «deja vu», δύο χρόνια μετά: «Με πήγαν υπό την απειλή όπλου σε διυλιστήρια κοντά στο σπίτι μου, με δεμένα τα μάτια και στο πίσω κάθισμα του ίδιου μου του αυτοκινήτου.

Άρχισαν να με γρονθοκοπούν κι ένας από αυτούς με απείλησε ότι θα με πυροβολήσει στο κεφάλι αν δεν παραμείνω ήρεμος και σιωπηλός. Σε εκείνο το σημείο τους εξήγησα ποιος είμαι και πιθανώς όχι εκείνος που έψαχναν.

Ένας αναγνώρισε το όνομά μου ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή, τότε κατάλαβα ότι με μάζεψαν τυχαία και δεν ήμουν ο στόχος τους. Ήταν πολύ τραυματική εμπειρία διότι δεν ήταν ξεκάθαρα τα κίνητρα και το να υφίστασαι δεύτερη απαγωγή είναι πολύ σκληρό».

Πηγή: Gazzetta.gr