Σε προσωρινή αργία έθεσε τον ομοσπονδιακό προπονητή Ράιαν Γκιγκς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση των κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν και οδήγησαν στη σύλληψή του από τις αρχές για την φερόμενη επίθεση στη σύντροφό του.

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώην διεθνής με την Εθνική Ουαλίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της άσκησης σωματικής επίθεσης και σωματικής βλάβης προς τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο, σε συνεννόηση με την ομοσπονδία, αποφασίστηκε να απαλλαγεί των καθηκόντων του τα προσεχή τρία ματς, ενώ οι έρευνες γύρω από την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με βάση την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο 46χρονος προπονητής θα απουσιάσει τουλάχιστον από τα επόμενα δύο ματς των Ουαλών στο Nations League, με Ιρλανδία και Φινλανδία, αλλά και το φιλικό με τις ΗΠΑ. Στο διάστημα αυτό θα τον αντικαταστήσει στον πάγκο ο άμεσος συνεργάτης του, Ρόμπερτ Πέιτζ.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος της Ουαλίας και ο Ράιαν Γκιγκς συμφώνησαν από κοινού να μην συμμετάσχει στους επερχόμενους διεθνείς αγώνες. Η άμεση προτεραιότητά μας είναι η προετοιμασία της ομάδας για τους αγώνες που ακολουθούν.

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ, με την υποστήριξη του Ράιαν, θα αναλάβει την ευθύνη για τους επόμενους τρεις αγώνες εναντίον των ΗΠΑ, της Ιρλανδίας και της Φινλανδίας με τη βοήθεια του Άλμπερτ Στίβενμπεργκ. Η αποστολή θα ανακοινωθεί στις 5 Νοεμβρίου».

Ο ίδιος ο Γκιγκς αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για επίθεση, μετά τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε από τα βρετανικά ΜΜΕ: «Ο κύριος Γκιγκς αρνείται όλους τους ισχυρισμούς για επίθεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος του 46χρονου και πρόσθεσε: «Συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διαρκούν οι έρευνες».