Στις 12 Μαΐου 2012 η Ντόρτμουντ είχε επιβεβαιώσει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την τότε κυριαρχία της στην Γερμανία. Διότι δεν ήταν μόνο ότι είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στο χαλαρό, αλλά κρατούσε το… καλό για τον τελικό του Κυπέλλου με την Μπάγερν Μονάχου.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν δύο χρόνια, οι εκστασιασμένοι Βεστφαλοί είχαν κάνει πλάκα στους Βαυαρούς, επικρατώντας 5-2(!) και κατακτώντας το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους.

Στο Βερολίνο και μπροστά σε 75.000 κόσμο, η ομάδα του Κλοπ έβγαλε στο χορτάρι όλη τη «μαγεία» της και έπνιξε απ’ το λαιμό την ομάδα του Χάινκες. Γιατί μπορεί προσωρινά ο Ρόμπεν να είχε ισοφαρίσει (το γκολ του Καγκάβα), αλλά μετά ήρθε η… καταιγίδα.

Μέσα σε διάστημα 18 αγωνιστικών λεπτών, τα δύο τέρματα του Λεβαντόφσκι και το ένα του Χούμελς είχαν μετατρέψει σε θρίαμβο τον τελικό. Και μπορεί ο Ριμπερί να είδε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ -γράφοντας το 4-2, ωστόσο η τελευταία… πινελιά ανήκε στον… τρελόΠολωνό, που στο 82’ είχε σημειώσει χατ-τρικ, είχε ολοκληρώσει τον απόλυτο θρίαμβο της ομάδας του και μέσα σε πανδαιμόνιο είχε οδηγήσει την ομάδα του στην κούπα!

Πηγή: Sport-fm.gr