Λεβάντε και Βαλένθια κοντραρίστηκαν στο τοπικό ντέρμπι σε ένα ματς καθαρά γοήτρου, αφού κανείς εκ των δύο δεν κυνηγά κάτι στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στο 19΄ οι γηπεδούχοι που ήταν καλυτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπαράλ από τον Σεντέρος, ενώ στο 43΄ Σισοκο δεν μπόρεσε με κεφαλιά από το ένα μέτρο να ανοίξει το σκορ.

Στην επανάληψη η Βαλένθια μπήκε καλύτερα και στο 57΄ η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Λεβάντε.

Στο 70 ο Άνχελ σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και ενώ η φάση ξεκίνησε από γύρισμα του αμυντικού της Βαλένθια Ρικάρντο Κόστα, επόπτης και διαιτητής έδωσαν αρχικά οφσάιντ το γκολ της Λεβάντε, αλλά μετά από ολιγόλεπτο τετ α τετ άλλαξαν την απόφαση και γλίτωσαν την γκάφα…

Πέντε λεπτά αργότερα η Βαλένθια άγγιξε την ισοφάριση, όταν το σουτ του Ζόνας πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 81΄ ο Αντρέας Ίβανσιτς αποτέλειωσε τις «νυχτερίδες». Ο επίσης ο πρώην πράσινος Σιμάο ξεκίνησε τη φάση και ο Αυστριακός με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Πλέον η Λεβάντε είναι στους 48 βαθμούς στο + 2 από την Βαλένθια και αν έχει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα τη τελευταία αγωνιστική, θα τερματίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της πιο ψηλά στην βαθμολογία από την συμπολίτισσα!

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα ο Πέτρο Λόπεθ της Λεβάντε, ενώ ο Ντιόπ που βρίσκεται στο επίκεντρο για τον Ολυμπιακό αντικαταστάθηκε στο 51΄και δεν έκρυψε τη δυαρέσκεια του για αυτή την εξέλιξη.

Πηγή: sport-fm.gr