Την καλύτερη απάντηση στον ρατσιστή οπαδό που του πέταξε μπανάνα την ώρα που πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ, έδωσε ο Ντάνι Άλβες. Ο Βραζιλιάνος άσσος της Μπαρτσελόνα, έσκυψε, πήρε τη μπανάνα και την έφαγε. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης της Βιγιαρεάλ με τη Μπαρτσελόνα στο «Μαδριγάλ» (3-2 νίκη των μπλαουγκράνα) για την 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

«Δεν ξέρω ποιος ήταν, αλλά ευχαριστώ όποιον πέταξε την μπανάνα, το κάλιο μου έδωσε την ενέργεια για να φτάσουμε στο γκολ. Υποφέρουμε από αυτό στην Ισπανία αρκετό καιρό. Πρέπει να το δούμε με δόση χιούμορ. Δεν θα αλλάξουμε τα πράγματα εύκολα. Αν δεν δώσεις προσοχή, δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους», δήλωσε ο 30χρονος αμυντικός των «μπλαουγκράνα», ο οποίος έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση και στο παρελθόν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο συμπατριώτης του και συμπαίκτης του στη «Μπάρτσα», Νεϊμαρ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς το πρόσωπο του Άλβες ξεκινώντας μάλιστα μια πρωτότυπη αντιρατσιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ανέβασε στο instagram φωτογραφία στην οποία ποζάρει με τον γιο του αγκαλιά κρατώντας μπανάνες. Η φωτογραφία συνοδεύεται από τα hashtags #somostodosmacacos #weareallmonkeys (είμαστε όλοι μαϊμούδες), τα οποία έγιναν μέσα σε λίγες ώρες τα πιο δημοφιλή.

«Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι μαϊμούδες, πείτε όχι στον ρατσισμό. Είναι ντροπή να υπάρχει τέτοια προκατάληψη στο 2014. Είναι ώρα οι άνθρωποι να σηκώσουν την φωνή τους. Ο τρόπος μου για να δείξω την υποστήριξη μου είναι να κάνω ότι έκανε ο Ντάνι Άλβες. Αν το πιστεύεται και εσείς, βγάλτε μια φωτογραφία με τον εαυτό σας να τρώει μπανάνα και θα χρησιμοποιήσουμε αυτό που έχουν εναντίων μας για πλεονέκτημα μας», έγραψε στο μήνυμά του ο Νεϊμάρ.

Πηγή: tifosi.gr