Μεγάλη και τραγική απώλεια για τον Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος έχασε τον πατέρα του, Έντσο. Σε ηλικία 76 ετών, ο «σερίφης», όπως φώναζαν χαϊδευτικά τον μπαμπά Τότι, απεβίωσε και αφού για λίγες ημέρες έδωσε μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Έντσο υπήρξε σημείο αναφοράς για τον Φραντσέσκο, τον οποίο φρόντιζε πάντα να κρατάει προσγειωμένο, λέγοντάς του (με αρκετή δόση υπερβολής) ότι «ο αδελφός σου είναι καλύτερος από εσένα».

Ο πατέρας Τότι, όσο ο γιος του έπαιζε στην Ρόμα, πήγαινε κάθε χρόνο στα γενέθλια του Φραντσέσκο πίτσα για να κεράσει τους πάντες στο προπονητικό κέντρο. Ακολουθούσε τον γιο του στους εκτός έδρας αγώνες, ακόμα και όταν ο Φραντσέσκο έκανε προετοιμασία στα βουνά, έπαιζε χαρτιά με τους φιλάθλους και πάντα ήταν διαθέσιμος για μια συμβουλή, όχι μόνο για τον Τότι, αλλά και για συμπαίκτες του, όπως ο Ντανιέλε ντε Ρόσι ή ο Αντόνιο Κασάνο.

Από την στιγμή που ο Φραντσέσκο κρέμασε τα παπούτσια του, δεν επέστρεψε ποτέ στο «Ολίμπικο», αν και ήταν πάντα στο πλευρό του εγγονού του Κρίστιαν, όποτε εκείνος έπαιζε σε τουρνουά με τους μικρούς της Ρόμα.

Τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο εφιάλτης του ιού Covid-19 ήταν ακόμα μακριά από την οικογένειά του, ο Φραντσέσκο Τότι είχε κάνει μια πολύ όμορφη ανάρτηση για τον πατέρα του, ανεβάζοντας μια φωτογραφία τους απ’ όταν εκείνος ήταν πιτσιρικάς στην αγκαλιά του: «Όλα όσα μου έμαθες… εγώ το μεταφέρω στα παιδιά μου… στα εγγόνια σου… σε ευχαριστώ για όλα μπαμπά μου… μάλλον καλύτερα σερίφη».

Πηγή: gazzetta.gr