Οι Λος Άντζελες Λέικερς αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο NBA για 17η φορά στην ιστορία τους, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από 10 χρόνια, καθώς επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ στο Game 6 με 106-93. Παράλληλα, ιστορία έγραψε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα που κατακτά την κορυφή της καλύτερης μπασκετικής Λίγκας στον πλανήτη.

Ο μικρός αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατάφερε να τον… προλάβει και στην πρώτη του σεζόν με τους Λέικερς φόρεσε το δαχτυλίδι στο χέρι του, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε 5 παιχνίδια, όλα της regular season.

Δεν είναι όμως ο πρώτος ελληνικής καταγωγής που το κατακτά, καθώς κατά το παρελθόν το έχουν καταφέρει ακόμα τέσσερις. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος μπασκετμπολίστας ελληνικής καταγωγής που το πέτυχε, ήταν ο Λου Τσιορόπουλος με τους Μπόστον Σέλτικς το 1957, αλλά και το 1959. Τον ακολούθησε ο Κερτς Ράμπις ή Κυριάκος Ραμπίδης που αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ, όταν κατέκτησε επίσης με τους Λέικερς το τρόπαιο τέσσερις φορές.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, ελληνικό διαβατήριο είχε τόσο ο Ράσο Νεστέροβιτς-Μακρής, που πανηγύρισε πρωτάθλημα με τους Σπερς, όσο και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς-Κίνης, ο οποίος πήρε τον τίτλο το 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς.

Ωστόσο, ο μοναδικός από όλους αυτούς που γεννήθηκε στην Ελλάδα, είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο.