Σε ένα σπουδαίο ματς αντάξιο της φήμης και της αξίας των δυο μονομάχων ο σπουδαίος Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά δεν άντεξε και λύγισε μπροστά στον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο  Τσιτσιπάς κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι από 2-0 σε 2-2 αλλά στο τελευταίο σετ δεν άντεξε και έχασε με 3-2 από το Νο1 του κόσμου το εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros.

O Έλληνας τενίστας, ο οποίος την Δευτέρα (12/10) θα είναι και πάλι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του στο Παρίσι ηττήθηκε μετά από 3.54′  από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έπαιξε για 10η φορά σε ημιτελικό στο Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσβησε ματς πόιντ του Νόβακ Τζόκοβιτς στο 3ο σετ και πάλεψε έως το τελευταίο πόντο για τη νίκη στο 5ο σετ αλλά δεν θα τα κατάφερε καθώς φάνηκε να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (16:00, ERT) και εκεί θα συναντήσει για 56η φορά στην καριέρα του τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος διεκδικεί τον 13ο τίτλο του σε 13 τελικούς στο Παρίσι.

Τα σετ: 6-3, 6-2, 5-7, 4-6 και 6-1