Χρυσή ευκαιρία να κάνει… fast break στην ΤΣΣΚΑ έχασε ο Παναθηναϊκός τη Μεγάλη Τετάρτη γνωρίζοντας την ήττα στην παράταση με 77-74. Όμως με την εικόνα που παρουσίασε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα απέδειξε πως μπορεί να ολοκληρώσει την αποστολή της επιστροφής στην Αθήνα με μία νίκη στον δεύτερο αγώνα της σειράς, τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι «πράσινοι» εκτέλεσαν στην εντέλεια το πετυχημένο πλάνο του τεχνικού τιμ. Θωράκισαν τη ρακέτα τους, απέτρεψαν τις συνεργασίες και όταν άρχισαν να ευστοχούν στα μακρινά σουτ έδειξαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο. Όμως το φόρτωμα με φάουλ, κάποια χαμένα ριμπάουντ, η αστοχία σε κρίσιμες επιθέσεις και βολές, η έλλειψη ενέργειας και καθαρού μυαλού στο τέλος, αλλά και τα προσωπικά καλάθια των χρυσοπληρωμένων Γουίμς και Χριάπα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός ξέρει πλέον τι και πώς πρέπει να το κάνει. Αρκεί να καθαρίσει το κεφάλι του, να γεμίσει-όσο είναι εφικτό-τις μπαταρίες του και να μπει στο γήπεδο με την ίδια αποφασιστικότητα και συγκέντρωση που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Το πρόγραμμα της Μεγάλης Πέμπτης περιλαμβάνει πολύ… μασάζ (για τους καταπονημένους παίκτες της ομάδας), ακόμη περισσότερο βίντεο (για να αναλυθούν τα λάθη) και ψυχολογική προετοιμασία για τη δεύτερη ευκαιρία στο «σπάσιμο» της έδρας.

Οδηγός το παρελθόν

Ο Παναθηναϊκός άλλες δύο φορές την τελευταία τριετία είχε βρεθεί να διεκδικεί την πρόκριση στα Final Four με μειονέκτημα έδρας και να χάνει στο νήμα το πρώτο ματς της σειράς, αμφότερες απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Και στις δύο περιπτώσεις είχε πάρει τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι. Το 2011 μετά την ήττα του με 83-82 «απάντησε» με 75-71, ενώ το 2013 έχασε με 72-70 στην παράταση στο πρώτο παιχνίδι της Βαρκελώνης και ισοφάρισε με 66-65 δύο μέρες μετά. Στην πρώτη περίπτωση έφτασε στο Final Four και πήρε τον τίτλο, ενώ στη δεύτερη αποκλείστηκε από τους «μπλαουγκράνα» στα πέντε παιχνίδια.

Πηγή: sport-fm.gr