Στο Europa League και στον β’ προκριματικό γύρο στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Την πρόκριση στην επόμενη φάση διεκδικούν δύο ελληνικές ομάδες, με τα παιχνίδια να είναι μονά και να γίνονται στη χώρα μας, όπως προέκυψε από την κλήρωση.

Χρονικά, στις 20:00 (τηλεοπτική μετάδοση από Novasports 1), ο ΟΦΗ θέλει να γιορτάσει την ευρωπαϊκή του επιστροφή του με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού, σε ένα ματς στο Ηράκλειο που κρύβει παγίδες. Ο τεχνικός των Κρητικών, Γιώργος Σίμος, ανέφερε ότι η ομάδα του είναι απόλυτα έτοιμη και εξέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι η κυπριακή ομάδα χρειάζεται πολλή προσοχή, καθώς πρόκειται για ένα έμπειρο και ομοιογενές σύνολο παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται χρόνια μαζί. Ως «κλειδί» για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό είναι η συγκέντρωση που οφείλουν να δείξουν οι παίκτες του, ώστε στην επόμενη φάση να βρουν τη Λεχ Πόζναν.

Μια ώρα αργότερα, στις 21:00 (τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2), ο Άρης υποδέχεται την Κόλος Κοβαλίβκα, την πρωτάρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ουκρανική ομάδα, κόντρα στην οποία καλείται να επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί.

Ο τεχνικός των «κίτρινων», Μίκαελ Ενινγκ, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι το σύνολό του αγωνίζεται εντός έδρας, επισήμανε όμως ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού πρόκειται για έναν αγώνα νοκ άουτ, στον οποίο όλα μπορούν να συμβούν. Εάν οι Θεσσαλονικείς επικρατήσουν, τότε θα βρει απέναντί του την Ριέκα.