Δύο από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη επιβεβαίωσαν πλήρως τη φήμη και την ποιότητά τους στον αποψινό αγώνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Μαδρίτης, με τελικό νικητή τους Καταλανούς!

Ο αγώνας διεξήχθη για την 29η αγωνιστική της Primera Division και ήταν -κατά πολλούς- από τους καλύτερους -και θεαματικότερους- που έχουν διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων.

Στην ισπανική πρωτεύουσα, οι οπαδοί των γηπεδούχων πάγωσαν όταν στο 7ο μόλις λεπτό ο Ινιέστα εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λιονέλ Μέσι και έγραψε το 1-0 για τη Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, γρήγορα η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε απόδοση και ο Καρίμ Μπενζεμά, με δύο ασίστ του Ντι Μαρία, έδωσε το προβάδισμα στη Βασίλισσα με 2-1, πριν ισοφαρίσει ο Μέσι σε 2-2, τρία λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος της σπουδαίας αναμέτρησης μας επεφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις. Στο 55′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με 3-2.

Από τα 11 βήματα ήρθε και η απάντηση της Μπαρτσελόνα, δια… ποδός -ποιου άλλου;- του Λιονέλ Μέσι και 3-3!

Από το 63′ η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σέρχιο Ράμος, άλλη μία σε Clasico, καθώς τον απέβαλε ο 40χρονος διαιτητής Αλμπέρτο Ουνδιάνο Μαγένκο.

Τελικά, ένα πέναλτι του Μέσι έγραψε το τελικό 4-3 υπέρ της Μπαρτσελόνα, που “άλωσε” φέτος τη Μαδρίτη με τρόπο απροσδόκητο και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ισπανικό πρωτάθλημα, μένοντας ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Το φετινό Clasico στο Σαντιάγο Μπερναμπέου πραγματικά αποζημίωσε όσους το παρακολούθησαν!

Πλέον, στη βαθμολογία της Primera Division, μετά από 29 αγωνιστικές, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει 70 βαθμούς, όσους και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η νικήτρια Μπαρτσελόνα έχει 69.