Στα προημιτελικά του Europa League προκρίθηκαν Κοπεγχάγη και Σαχτάρ Ντόνετσκ επικρατώντας και οι δύο με 3-0 επί των Μπασακσεχίρ και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα.

Η… καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για την Κοπεγχάγη, καθώς από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ρεβάνς με τη Μπασακσεχίρ, η ομάδα της Δανίας κατάφερε να ισοφαρίσει την ήττα της με 1-0 στον πρώτο αγώνα, φτάνοντας εντέλει στο εμφατικό 3-0, που της χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στο Final-8 του Europa League, που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Με τον Ζέκα, βασικό και αναντικατάστατο και στα 94 λεπτά, η Κοπεγχάγη πήρε «κεφάλι» στο σκορ με το τέρμα του Γουίντ στο 4′. Στο 52′ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, βάζοντας τους Δανούς σε τροχιά πρόκρισης, ενώ στο 62′ ο Φαλκ (από ασίστ του Γουίντ) έκανε το τελικό 3-0.

Την ίδια ώρα στο «Ολιμπίνσκι» της Ουκρανίας, η Σαχτάρ, έχοντας το μεγάλο προβάδισμα από τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία, διαχειρίστηκε υποδειγματικά το παιχνίδι και… χτύπησε τρεις φορές στα τελευταία λεπτά με τους Μοράες (89′, 90’+3′), Σόλομον (90’+1′), φτάνοντας σε ένα άνετο 3-0, που την οδήγησε ακόμη πιο… πανηγυρικά στο Final-8.

Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες. Στο 68΄ αποβλήθηκε ο Κοχολάβα της Σαχτάρ και στο 70΄ ο Μπρουκς της Βόλφσμπουργκ.

Στις ρεβάνς των «16» του Europa League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων):

Σαχτάρ (Ουκρανία) – Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 3-0 (2-1)

Κοπεγχάγη (Δανία) – Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 3-0 (0-1)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) – Λίντσερ (Αυστρία) 22:00 (5-0)

Λεβερκούζεν (Γερμανία) – Ρέιντζερς (Σκωτία) 6/8 (3-1)

Βασιλεία (Ελβετία) – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 6/8 (3-0)

Γουλβς (Αγγλία) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 6/8 (1-1)

Το πρόγραμμα των μονών νοκ-άουτ αγώνων των «16» του Europa League:

Ίντερ (Ιταλία) – Χετάφε (Ισπανία) 22:00

Σεβίλη (Ισπανία) – Ρόμα (Ιταλία) 6/8