Μια σπάνια συλλεκτική κάρτα από του Λεμπρόν Τζέιμς, από την πρώτη του σεζόν στο NBA με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (2003-04) πουλήθηκε έναντι 1,84 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Η υποβολή προσφορών για την κάρτα Upper Deck, υπογεγραμμένη από τον 35χρονο σούπερ σταρ που πλέον αγωνίζεται στους Λος Αντζελες Λέικερς, ξεκίνησε στα 150.000 δολάρια, πριν γίνει η πιο ακριβή μπασκετική κάρτα που αγοράστηκε στη σύγχρονη εποχή -από αυτές που παράχθηκαν το 1980 ή αργότερα.

«Μόνο 23 εκδόσεις της συλλογής Patch Autograph Parallel δημιουργήθηκαν για τον Τζέιμς. Η σπάνια κάρτα έλαβε βαθμολογία ποιότητας 9,5 από την υπηρεσία βαθμολογίας Beckett», δήλωσε η Λίγκα και συνέχισε: «Η συγκεκριμένη κάρτα ήταν η 14η από τις 23, και προσέλκυσε 34 προσφορές κατά τη διάρκεια των 26 ημερών της δημοπρασίας».

Ο Ντάρεν Ρόβελ της εταιρείας Action Network, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι ο νικητής ήταν ο Λιόρε Αβιντάρ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής μιας εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ενδεικτικό του πόσο υψηλή τιμή έπιασε αυτή η κάρτα, είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάιο τα αυτογραφημένα πάνινα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν από τη ρούκι σεζόν του πουλήθηκαν για 560.000 δολάρια σε μια διαδικτυακή διαδικασία.

Μάλιστα, ο «Βασιλιάς» έδωσε και είδηση μέσω social media, καθώς παραδέχτηκε ότι έχει αρκετές ακόμη στο σπίτι του και μάλλον αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε… ένα συρτάρι.

«Μάντεψε ποιος άλλος έχει μερικές ακόμα ίδιες με αυτές», έγραψε ο Τζέιμς κάτω από την είδηση για το ρεκόρ.