Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού επικρατώντας μέσα στο Καραϊσκάκης με 1-0, με τον Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας στην κάμερα της NOVA να αναφέρει τα εξής: «Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα και δυστυχώς σε ένα σημείο συνέβη κάτι πολύ σημαντικό που μπορεί να αφορά εξωγενείς παράγοντες και ήταν αδύνατο να μην μας επηρεάσει και αγωνιστικά και εννοώ την αφαίρεση των βαθμών που μας ανακοινώθηκε και σε ματς που παίζαμε. Μαζί με τους τραυματισμούς που είχαμε, μας επηρέασε, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και ήρθαμε σήμερα εδώ και πήραμε τη νίκη».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Όλοι κατανοούν τις δυσκολίες αλλά παρότι έδειχναν να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, ήρθαν όλοι οι παίκτες με το μαχαίρι στο στόμα, να δώσουν απαντήσεις και το κατάφεραν. Όλοι προσπάθησαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για την διαφορά στις εμφανίσεις: «Ο προπονητής έχει ποιότητα, οι παίκτες έχουν ποιότητα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που έρχονται. Απλώς πρέπει να καταλάβουμε πως από την αρχή της σεζόν έχουν γίνει κάποιες ψιλομετατροπές στην ομάδα όπως η θέση του Βαρέλα. Οι νεαροί παίκτες μας έχουν βοηθήσει πολύ και το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Και στο κέντρο είχαμε αλλαγές, όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν για να φέρουμε το αποτέλεσμα αυτό».

Για την κριτική που δέχθηκε: «Δεν μας επηρεάζουν οι κακοπροαίρετες κριτικές. Εμείς στις προπονήσεις δίνουμε το καλύτερο εαυτό. Βλέπουμε που χρειάζεται να προσπαθήσουμε περισσότερο και το κάνουμε και τι πρέπει να κρατήσουμε και το κάναμε. Αυτό σήμερα με τον Ροντρίγκο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όπως και των άλλων».

Για τον αγώνα με ΑΕΚ την Τετάρτη: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην αποκατάσταση των παικτών. Έχουμε δύο μέρες στην διάθεσή μας. Αυτό με το οποίο θέλω να τελειώσω είναι πως αυτή η αρνητική ενέργεια που μπήκε στον σύλλογο εκείνη την ημέρα μας επηρέασε και μπήκε μέσα μας».