Η καρδιά της ελληνικής άρσης βαρών χτυπάει στην Πτολεμαΐδα, καθώς το πανελλήνιο πρωτάθλημα επίλεκτων αθλητών θα διεξαχθεί αύριο, 8 Φεβρουαρίου στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας με τη συνδρομή της ΔΕΗ υπό την αιγίδα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Εορδαίας.

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι τονίστηκε η σπουδαιότητα της διοργάνωσης, αλλά και η συμβολή που μπορεί να έχει στην ευρύτερη περιοχή και τις επιπτώσεις στον αθλητικό τουρισμό, στην άθληση των νεαρών παιδιών και την ανάδειξη ταλέντων.

«Ο Πύρρος Δήμας ταλαιπωρείται από ίωση και υψηλό πυρετό, αλλά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι “παρών” κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ευχαριστούμε τη ΔΕΗ γιατί αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, αλλά και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το δήμο Εορδαίας που βοήθησαν σημαντικά για την υλοποίηση της διοργάνωσης. Ειδικότερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι στην Ελλάδα είναι σημαντικές αυτές οι βοήθειες. Η άρση βαρών έφερε στην περσινή σεζόν 16 μετάλλια από διεθνείς διοργανώσεις και ειδικότερα στις μικρές κατηγορίες, αποδεικνύοντας τις υποδομές που υπάρχουν», δήλωσε ο Ευάγγελος Προκοπίδης, πρόεδρος τεχνικής επιτροπής ΕΟΑΒ.

«Το πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα είναι το βασικό κριτήριο για την συγκρότηση των εθνικών ομάδων. Προσπαθούμε να αποκεντρώσουμε το άθλημα σε πόλεις που έχουν διάθεση να παρακολουθούν τους αγώνες. Ειδικότερα στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, όπου πραγματοποιούνται πολλές διοργανώσεις και ήδη συμφωνήσαμε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Φλώρινα με την στήριξη της ΔΕΗ. Ξεκινάμε αυτή την νέα προσπάθεια από την πόλη της Πτολεμαΐδας σε υψηλό επίπεδο με στόχο να μετεξελιχτεί στο μέλλον σε μια διεθνή συνάντηση σε βαλκανικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο», συμπλήρωσε.

Από τη μεριά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Δακής, δήλωσε: « Είναι μια σημαντική εκδήλωση για την περιοχή μας και καλωσορίζουμε τους αθλητές και τους προπονητές που θα συμμετέχουν. Είναι χαρά και τιμή μας να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις σε ένα άθλημα που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Τονίζει τις δυνατότητες που έχουμε στην περιοχή για την φιλοξενία τέτοιων αγώνων, αλλά παράλληλα να μπορέσουμε να τους κάνουμε ένα σταθερό χαρακτηριστικό στην περιοχή μας. Έτσι προάγουμε τον αθλητισμό, αλλά δίνουμε και μια ηθική ανταμοιβή σε αθλητές που μας έφεραν διακρίσεις για την Ελλάδα και ταυτόχρονα δείχνουμε στα νέα παιδιά την αξία τους ευ αγωνίσθεσται. Αυτό είναι και το επίκεντρο αυτής της προσπάθειας».

«Καλωσορίζουμε στην Πτολεμαΐδα τους επίλεκτους αθλητές στην πόλη μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΟΑΒ και την ΔΕΗ για την διεξαγωγή αυτών των αγώνων. Η περιοχή μας έχει αναδείξει ταλέντα και έχει οργανωμένες ομάδες και από την πλευρά μας , δημιουργούμε εγκαταστάσεις για τους νέους της περιοχής μας. Είναι ένα ξεκίνημα και η επανάληψη του θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην πόλη μας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Μπορεί να συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό της περιοχής και είναι ένας στόχος ο αθλητικός τουρισμός», σημείωσε η Παρασκευή Βρυζίδου, δήμαρχος Εορδαίας.

«Εκ μέρους της ΔΕΗ θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΑΒ , που πρότεινε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος σε ολόκληρη την χώρα και ειδικότερα στην συγκεκριμένη περιοχή της Εορδαίας. Αξίζουν να στηριχτούν αυτές οι προσπάθειες και η περιοχή διαθέτει τις απαραίτητες αθλητικές υποδομές, ώστε να κτίσουμε τον αθλητικό και βιομηχανικό τουρισμό που θα έχει θετικές επιπτώσεις . Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διευρύνουμε αυτή την συνεργασία και θα ήθελα να σας αναφέρω ότι θα υπάρξουν αι άλλοι πανελλήνιοι αγώνες σε άλλο άθλημα, στην Πτολεμαΐδα, με την συνδρομή της ΔΕΗ», δήλωσε τέλος ο Κίμων Στεριώτης, διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Α.Ε.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο στις 15.00 και θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη μέσω livestreaming από το newsbeast.gr.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το άθλημα της άρσης βαρών στο δημοτικό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας. Οι μαθητές των σχολείων που παρακολούθησαν την ημερίδα προσπάθησαν στην συνέχεια να μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος, ενώ ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή την οποία θα πρέπει να έχουν καθημερινά.