Έχουν το υπόλοιπο από το δεύτερο μέρος της σεζόν για να κερδίσουν είτε την ανανέωση, είτε την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς τους. Πρόκειται για τους εφτά ποδοσφαιριστές της Μίλαν, των οποίων η συνεργασία με τον σύλλογο των «ροσονέρι» λήγει στις 30 Ιουνίου 2014. Από αυτούς τέσσερις έχουν συμβόλαιο που βαδίζει προς το τέλος του και τρεις είναι δανεικοί που θα αξιολογηθούν και ενδεχομένως να μπουν και σε διαπραγμάτευση με τις ομάδες, στις οποίες ανήκουν.

Κάθε μία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις θα τεθεί από την διοίκηση υπό ανάλυση και υπό την οπτική του τεχνικο-τακτικού πλάνου του προπονητή Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος θα έχει πρωταρχική θέση στο οποιοδήποτε σενάριο. Οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στους «μιλανίστι» και των οποίων οι συνεργασίες βρίσκονται προ της λήξης τους είναι οι Κριστιάν Αμπιάτι, Μάρκο Αμέλια, Φερντινάντο Κόπολα και Ούρμπι Εμάνουελσον.

Για τον πρώτο υπάρχουν ελάχιστες αμφιβολίες. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι ήταν ξεκάθαρος στις αρχές Ιανουαρίου όταν και ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας τους για μία ακόμη σεζόν, στην οποία ο Αμπιάτι αναμένεται να πάρει την θέση του δεύτερου ή του τρίτου τερματοφύλακα, καθώς η πρώτη θα καλυφθεί με μεταγραφή.

Για τον Αμέλια η συζήτηση είναι παρόμοια. Μετά το αντίο του Αλέγκρι, ο Ιταλός γκολκίπερ αποφάσισε σε συμφωνία με την διοίκηση να παραμείνει. Ο μάνατζέρ του έκανε άνοιγμα στην πιθανότητα ανανέωσης, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο της εύρεσης νέας ποδοσφαιρικής στέγης το καλοκαίρι, καθώς ο 32χρονος θέλει μια ομάδα, στην οποία να παίζει με συνέπεια και συνέχεια.

Ο Κόπολα αναμένεται να εγκαταλείψει τους Μιλανέζους, ενώ για τον Εμάνουελσον φήμες θέλουν τον Ζέεντορφ να ζήτησε από τον Γκαλιάνι την ανανέωση του συμβολαίου του. Μένει να δούμε αν αυτές θα επιβεβαιωθούν. Οι τρεις τώρα που βρίσκονται στο ρόστερ της Μίλαν με την μορφή του δανεισμού είναι ο Αντίλ Ραμί από τη Βαλένθια, ο Ματίας Σιλβέστρε από την Ιντερ και ο Αντέλ Τααράμπτ από την ΚΠΡ.

Οι πρώτοι δύο έχουν οψιόν αγοράς στα 6 εκατομμύρια ευρώ και ο Μαροκινός στα 7. Από αυτούς εκείνος που την δεδομένη στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει είναι ο Ραμί, καθώς κερδίζει τη θέση του βασικού στην καρδιά της άμυνας των «ροσονέρι».

Ο Σιλβέστρε από τη μεριά του δεν έχει συμπεριφερθεί άσχημα στο γήπεδο, αλλά παράλληλα έχει επιδείξει μια φυσική ευθραυστότητα ανησυχητική και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στους συμπολίτες. Οσο τέλος για τον «Μαροκινό Μπαλοτέλι» όπως ήδη… βαφτίστηκε στο «Μιλανέλο», παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και είναι δύσκολο να τοποθετηθεί κανείς πριν τον δει στο γήπεδο και ως μέλος του «κοκκινόμαυρου» συνόλου.

Πηγή: www.tifosi.gr