Στην θεωρία, ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι για την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της La Liga. Στην πράξη, αυτό επιβεβαιώθηκε. Η ομάδα του (απραγούς) Κίκε Σετιέν έμεινε στο 0-0 με την Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Και, αν η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν την Κυριακή (21/6, 23:00) θα πιάσει στην πρώτη θέση τους Μπλαουγκράνα, των οποίων υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Το ξεκίνημα του αγώνα αποδείχθηκε μια… οφθαλμαπάτη για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας, έπαιζε κάθετα, γρήγορα και έψαχνε την εστία του Βάτσλικ, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά με τον σωστό τρόπο.

Η Σεβίλλη, η οποία παλεύει για την έξοδο της στο Champions League, ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της. Είχε, μάλιστα, την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με σουτ του Κουντέ που έφυγε λίγο άουτ, με τον Γάλλο αμυντικό να διώχνει πάνω στην γραμμή ένα φάουλ του Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός φλέρταρε με την κίτρινη, ενδεχομένως και με την κόκκινη κάρτα, όταν έσπρωξε τον Ντιέγο Κάρλος διαμαρτυρόμενος για φάουλ του Βραζιλιάνου στον Λουίς Σουάρες. Ο Ντιέγο Κάρλος έκανε… κακό θέατρο και ίσως αυτό γλίτωσε τον Μέσι από τα χειρότερα.

Οι Σεβιλιάνοι, χάρη και στις αλλαγές του Γιούλεν Λοπετέγι που… κατάπιε στο σκάκι των προπονητών τον Σετιέν, ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μέρος, όπου άγγιξαν το γκολ με κοντινό «κεραυνό» του Λούκας Οκάμπος, στο οποίο ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν είπε «όχι» με καταπληκτική απόκρουση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον ρυθμό, άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Μουνίρ Ελ Χανταντί, με την όλο και χειρότερη Μπάρτσα να «απαντάει» μόνο με ένα φάουλ του (κακού) Μέσι, το οποίο έδιωξε ο Βάτσλικ με τα ακροδάχτυλα.

Ο Σετιέν έβαλε αργά Αντουάν Γκριεζμάν και Ρίκι Πουτς, ξέχασε τον εξαιρετικό με την Λεγανές Ανσού Φατί στον πάγκο και, για πρώτη φορά από το 2007, η Μπάρτσα δεν σκόραρε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», με τον Μέσι να παίζει. Εννέα παιχνίδια χωρίς γκολ οι Μπλαουγκράνα σε όλη την σεζόν, κάτι που συνέβη τελευταία φορά την σεζόν 2007-08. Όταν, δηλαδή, οι Καταλανοί δεν κατέκτησαν κανέναν τίτλο…

Πηγή: gazzetta.gr