Την απόφαση του να αποσυρθεί από την προπονητική ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο οποίος είχε μια αξέχαστη θητεία στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος δούλεψε σε Πάρμα, Κιέβο, Φιορεντίνα, Βερόνα, Μόντενα, Ουντινέζε, Έμπολι, Σιένα, Μπολόνια, Τζένοα, Παλέρμο, Σασουόλο, είχε έρθει και στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τη θητεία του να μένει αξέχαστη.

Όχι επειδή κατέκτησε κάποιον τίτλο, αλλά επειδή σε μια συνέντευξη Τύπου είχε ένα επικό ξέσπασμα κατά των δημοσιογράφων και των οπαδών, με το σχετικό βίντεο να έχει γίνει all time classic.

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου με λογίζει ως πρώην προπονητή και δεν νομίζω να προπονήσω ξανά ομάδα», είπε ο 66χρονος Μαλεζάνι στην Corriere dello Sport γνωστοποιώντας την απόφαση του να αποσυρθεί και συμπλήρωσε.

«Είμαι ακόμα ζωντανός και οι ιδέες μου για το ποδόσφαιρο είναι ακόμα πρωτοποριακές. Θα μπορούσα να προπονήσω ακόμα μία ομάδα, αλλά δεν θέλω γιατί ο κόσμος με έχει ξεχάσει. Λατρεύω το επάγγελμα αυτό και θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, αλλά τώρα πλέον τα χρόνια έχουν περάσει, με αποτέλεσμα να με ξεχάσει ο κόσμος».