Τον πρώτο της τίτλο στον Αυστραλιανό Όπεν πανηγύρισε η Να Λι, επικρατώντας με 7-6(3), 6-0 της Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, σε έναν αγώνα που διήρκεσε μία ώρα και 37 λεπτά.

Η Λι, η οποία είχε φτάσει… στην πηγή δύο φορές στο παρελθόν (2011 και 2013) χωρίς να πιει νερό, δεν άφησε περιθώρια στην 24χρονη τενίστρια από τη Σλοβακία, την οποία ανάγκασε σε ήττα, την πέμπτη σε ισάριθμους αγώνες μεταξύ τους.

Αυτό είναι το δεύτερο Grand Slam στην καριέρα της Κινέζας, η οποία έγινε η μεγαλύτερη αθλήτρια που πανηγυρίζει το Αυστραλιανό Όπεν σε ηλικία 31 ετών, αφήνοντας πίσω της την Μάργκαρετ Κορτ (30 ετών).

Με τον τίτλο της η Λι Να ανεβαίνει στο No3 της Παγκόσμιας κατάταξης και απέχει μόλις 11 βαθμούς από την Αζαρένκα.

Συγκινημένη από την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου στο Αυστραλιανό όπεν, αλλά και με αυξημένη την αίσθηση του χιούμορ η Λι ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τον σύζυγό της.

«Ευχαριστώ τον φυσιοθεραπευτή μου για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει, όπως και όλη την ομάδα για την υποστήριξη στον δύσκολο χειμώνα που είχαμε. Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς που με βοήθησαν στο έργο μου. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον σύζυγό μου που τα παράτησε όλα για να πετάμε μπάλες. Είσαι ωραίος τύπος. Σας ευχαριστώ όλους πολύ», δήλωσε η Λι.

Πηγή: sport-fm.gr