Η απόφαση της ΕΠΟ να διατηρήσει την ποινή αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση μη αδειοδότησης προκάλεσε νεύρα στη Λίγκα.

Οι ομάδες της Super League 1 με ψήφους 8-6 τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της ποινής αφαίρεσης βαθμών για μια ομάδα που δε θα καταφέρνει να πάρει αδιοδότηση, αλλά η ΕΠΟ με ψήφους 12-5 στο δικό της Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί την ποινή.

Εξέλιξη που προκάλεσε πολλά νεύρα σε πολλούς, με τον Χρήστο Δάρα, πρόεδρος του Πανιωνίου, να τα εκφράζει με την ακόλουθη δήλωση.

«Η απόφαση της ΕΠΟ να μην δεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ και να θεσπίσει ως ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ την αφαίρεση 3 βαθμών και την απαγόρευση μεταγραφών, παρά και την σύσταση του υπεύθυνου αδειοδότησης να μην ισχύσει για φέτος η αφαίρεση βαθμών, επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς την διοργανώτρια των πρωταθλημάτων και των αποφάσεων της.

Ως εκ τούτου, υποβάλλω την παραίτηση μου από αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, διαμαρτυρόμενος για την πραξικοπηματική και κατευθυνόμενη ενέργεια της ΕΠΟ, η οποία για πρώτη φορά αγνόησε τη σχετική εισήγηση της Σούπερ Λιγκ την οποία διαβίβασε ο πρόεδρος της.