Με την απόφαση της UEFA να μεταθέσει το Euro για το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, δόθηκε η δυνατότητα τόσο στα εγχώρια πρωταθλήματα όσο και στην ίδια να ολοκληρωθούν οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, με δεδομένο πως δεν είναι βέβαιο πότε θα μπει «φρένο» στην έξαρση του κορονοϊού, υπάρχει περίπτωση αυτό το χρονικό όριο να μην αρκεί.

Όπως αναφέρει ο έμπειρος αθλητικογράφος, Κώστας Νικολακόπουλος, μέσω της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής», η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχει και εναλλακτικό πλάνο έτοιμο, για την περίπτωση που η πανδημία τελικά αλλάξει και αυτό το χρονοδιάγραμμα. Όπως σημειώνει, εφόσον δεν καταστεί εφικτό να τελειώσουν ομαλά οι σεζόν στα εγχώρια πρωταθλήματα και τις διασυλλογικές διοργανώσεις, υπάρχει plan b που περιλαμβάνει τρεις άξονες.

  1. Την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της σεζόν κατά δύο εβδομάδες, έως τις 15 Ιουλίου δηλαδή.
  2. Τη διεξαγωγή μονών και όχι διπλών αγώνων τόσο στα νοκ άουτ του Champions League και Europa League όσο και στα εγχώρια πρωταθλήματα που έχουν πλέι οφ, όπως η ελληνική Super League.
  3. Την περικοπή των προκριματικών αγώνων για Champions League και Europa League ή πρόκριση μέσω του ranking. Ίσως να γίνει και ένας συνδυασμός των δύο.

Αυτό δείχνει πως η UEFA επιθυμεί να ολοκληρωθούν κανονικά όλες οι διοργανώσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και με αναπροσαρμογή σε δραστικό επίπεδο των τωρινών πλάνων. Όλα αυτά, πάντα, με την προϋπόθεση πως η πανδημία θα εξαλειφθεί ή έστω θα υποχωρήσει…