Το σίριαλ της πώλησης της Λίβερπουλ έλαβε τέλος καθώς ο σύλλογος ανακοίνωσε την εξαγορά του από την NESV του Τζον Χένρι έναντι 300 εκατ. λιρών!

Οι τελευταίες εξελίξεις έδειχναν πως η εποχή των Χικς-Ζιλέτ έβαινε προς το τέλος της και το μόνο που απέμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ πριν από λίγο. «Η NESV ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Λίβερπουλ. Η NESV θέλει να εκφράσει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας για την προσπάθειες που έκανε για λογαριασμό του συλλόγου και των οπαδών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Από την μεριά του, ο ιδιοκτήτης της NESV, Τζον Χένρι δήλωσε: «Εκ μέρους όλης της εταιρίας, θέλω να εκφράσω πόσο περήφανοι νιώθουμε που είμαστε οι νέοι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ. Δεσμευόμαστε για επιτυχίες. Ο σύλλογος έχει μια πετυχημένη ιστορία με νίκες και σήμερα οι οπαδοί της Λίβερπουλ να ξέρουν πως αυτή την προσέγγιση είναι αυτό που θέλουμε να φέρουμε σε αυτή την τεράστια ομάδα».

Το ποσό που έδωσε η NESV για να αποκτήσει την ιδιοκτησία της Λίβερπουλ ανέρχεται στα 300 εκατ. λίρες, δηλαδή κοντά 342 εκατ. ευρώ. Πλέον, η εταιρία του Χένρι θα πληρώσει το ποσό των 270 εκατ. ευρώ που χρωστά ο σύλλογος στην Royal Bank of Scotland και έτσι ο εφιάλτης του καθεστώς διαχείρισης και της αφαίρεσης βαθμών φεύγει από το «Άνφιλντ».

Πηγή: gazzetta.gr