Με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός χάρηκε όταν έμαθε πως η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, αφού δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουμε μία εκ των Γαλλίας ή Σουηδίας.

Ο Γερμανός μαθαίνει νέα από την Ελλάδα. Για την πορεία που έχουν οι «παλιοί», Καραγκούνης και Κατσουράνης, όπως και οι επόμενοι με τον Σαλπιγγίδη, τον σαμαρά, τον Τοροσίδη και τους άλλους.

Επίσης, ενημερώνεται και για τους νεότερους, όπως για παράδειγμα τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο «Ρεχακλής», όμως, πιστεύει ότι η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι εφικτή, αφού το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα είναι πιο έμπειρο σε σχέση με τους Ρουμάνους, αν και αναγνώρισε πως είναι τεχνίτες ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρεχάγκελ στη SportDay

Για τους αγώνες μπαράζ με τη Ρουμανία και τη δυναμικότητά της:

«Οι Βαλκάνιοι από τα παλαιά χρόνια είχαν πάντα πολύ τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Θυμηθείτε, ας πούμε, τις παλιές φουρνιές της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αλλά και μεταγενέστερα, δηλαδή στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, εξακολούθησαν να βγάζουν παίκτες που είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια. Τα τελευταία χρόνια όμως η αλήθεια είναι ότι η Ρουμανία απέχει από το υψηλό ευρωπαϊκό στερέωμα. Δεν έχει δηλαδή τις επιτυχίες του παρελθόντος».

Για τις πιθανότητες της Ελλάδας κόντρα στους Ρουμάνους:

«Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πιο βατή αντίπαλος για την Ελλάδα σε σχέση με άλλες πιθανές αντιπάλους που υπήρχαν πριν την κλήρωση, όπως η Γαλλία, η Σουηδία ή και η Ουκρανία που μέχρι και την τελευταία στιγμή παιζόταν αν θα είναι σε ισχυρούς ή αδύναμους. Εμένα βέβαια η διαχρονική μου άποψη είναι ότι πάντα έχεις τις πιθανότητές σου απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα κόντρα στη Ρουμανία έχει πολλές πιθανότητες. Θα έλεγα ότι υπερτερεί σε εμπειρία τα τελευταία χρόνια, άρα έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση. Στο χέρι της είναι να καταφέρει να προκριθεί στο Μουντιάλ».

Για την ευχή που θα ήθελε να στείλει στη «γαλανόλευκη»:

«Τίποτα δεν έχει κριθεί προτού παίξεις και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Εμένα, όπως έχω πει πολλές φορές, η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτήν, επομένως είναι δεδομένο ότι στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Για την προσωπική ευχή που θα ήθελε να στείλει στον Φερνάντο Σάντος:

«Του εύχομαι να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις».

Πηγή: sport-fm.gr