Τουρκική ενόχληση για την «Αγιά-Σοφιά»

Ειρωνικά σχόλια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ από την εφημερίδα «Milliyet»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
22:52
08/11/2013
Τουρκική ενόχληση για την «Αγιά-Σοφιά»
4
loading

Βαριά» έπεσε σε μερίδα του τουρκικού Τύπου η σύνδεση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ με την «Αγιά-Σοφιά».

Παρόλο που απλά παραπέμπει στην ιστορία της και η κατασκευή και η παρουσίασή του δεν εμπεριείχε οτιδήποτε προκλητικό, το όνομα και ο σχεδιασμός του νέου «σπιτιού» της «Ένωσης» αντιμετωπίστηκε με ειρωνικά σχόλια από δημοσίευμα της εφημερίδας «Milliyet».

Σε αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.

Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η "Αγία Σοφία". Ναι, ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους».

Αφού γίνεται αναφορά, λοιπόν, στο γεγονός ότι στην παρουσίαση υπήρχαν εικόνες από την Κωνσταντινούπολη, στο ότι μεταφέρθηκε μήνυμα του Πατριάρχη και στο ότι οι θύρες του νέου γηπέδου θα έχουν ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας, το δημοσίευμα στέκεται ιδιαίτερα στον εξωτερικό του σχεδιασμό, που θα παραπέμπει στα τείχη της Πόλης:

«Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πως»;

Κατά τ’ άλλα, το κείμενο φτάνει στο συμπέρασμα ότι «αν έχετε το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρο τους» και καταλήγει με ειρωνεία: «Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτες με νερό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar laros

  Τον "Πήγασο" τον επλασαν οι Γαλάτες, που εδωσαν αδεια σε τουρκικη αεροπορική εταιρεία να πετα με αυτο το ονομα. Είναι το πιο απαλο παραδειγμα για τον γεννοκτονο τουρκαγάδικο στραβισμό.

 2. avatar jamesr21

  Δικέφαλε με έχεις κάνει τρελό
  η μόνη έννοια μου να'ρθω να σε δω
  να'μαι στο πλάι σου να σου τραγουδώ
  και να φωνάζω το πόσο σ' αγαπώ
  Κι όταν σε βλέπω η καρδιά μου χτυπά
  πιο δυνατά, πιο δυνατά
  μπερδεύονται τα λογικά
  Χάνω τις σκέψεις μου χάνω το μυαλό
  θα τρελαθώ, θα τρελαθώ
  Δικέφαλε για σένα ζω!!!!

 3. avatar Johnny Floxie

  "αν έχετε το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο".
  Αυτή η φράση τα λέει όλα, κάθε λαός έχει δικαίωμα να αναπολεί τις παλιές ένδοξες στιγμές του... Εδώ άλλοι γειτονικοί λαοί αναπολούν στιγμές σε εδάφη που δεν τους ανήκαν ποτέ...

 4. avatar Xristos serres

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ < ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ > ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ . ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ..ΦΡΥΔΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ . ΑΙΝΤΕ ΓΕΡΑ [ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΑΟΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ , ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΑΟ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει