Σκάνδαλο στημένων στην Κύπρο: Σε 8ημερη κράτηση ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας και ο διαιτητής

Ποιες ήταν οι μαρτυρίες που οδήγησαν την κλήση για απολογία


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
14:03
12/02/2020
Σκάνδαλο στημένων στην Κύπρο: Σε 8ημερη κράτηση ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας και ο διαιτητής
2
loading

Την οκταήμερη κράτηση των Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου διέταξε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για την υπόθεση στημένων αγώνων στην Κύπρο.

Τόσο ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας όσο και ο διαιτητής της εκτός έδρας αναμέτρησής της με τον Οθέλλο, Ανδρέας Κωνσταντίνου, οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου μετά από καταγγελίες παικτών και παραγόντων του Οθέλλου Αθηαίνου για προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα.

Όπως μετέδωσε το sportime.sigmalive.com Στην αγόρευσή του ο ανακριτής του ΤΑΕ ανάφερε ότι ποδοσφαιριστής του Οθέλλου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μασιά για να συναντηθούν. Στο ραντεβού ο Μασιάς πρόσφερε στον ποδοσφαιριστή €10.000, για να κερδίσει το παιχνίδι η Αγία Νάπα. Ο ποδοσφαιριστής του είπε «ας κερδίσει ο καλύτερος» , για να τον αποφύγει και ο Μασιάς ανάφερε ότι θα πιάσει τον διαιτητή.

Ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, σύμφωνα πάντα με την αγόρευση του ανακριτή, «ενόχλησε» κι άλλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν δέχθηκαν την προσφορά του. Μάλιστα ένας εκ των ποδοσφαιριστών είχε μάνατζερ τον Μασιά.

Ο ανακριτής ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του καταθέσεις από τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές του Οθέλλου καθώς και από τον πρόεδρο του συλλόγου. Ο τελευταίος έδωσε μαρτυρία στις 9 Φεβρουαρίου καταγγέλλοντας ότι προσεγγίστηκε από τον Μασιά πριν τον αγώνα. Στο ερώτημα του δικηγόρου του Μασιά γιατί δεν δόθηκε κατάθεση την ίδια ημέρα, αλλά μετά το παιχνίδι, ο ανακριτής υπογράμμισε ότι προκύπτει και θέμα ασφάλειας.

Ακολούθως ο ανακριτής ανέφερε ότι οι περισσότεροι ισχυρισμοί, που δόθηκαν στην Αστυνομία, έχουν επιβεβαιωθεί και πως θα ληφθούν γύρω στις 70 καταθέσεις για την υπόθεση, ανάμεσα σε αυτούς οι ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο ομάδων (Οθέλλου - Αγίας Νάπας) και οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον των ύποπτων, καθώς και από την ΚΟΠ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Προφήτης

    Πότε θα το καταλάβουμε; Όπου διακινούνται χρήματα και υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα θα υπάρχει και διαφθορά. Από τις προμήθειες του δημοσίου και τα νοσοκομεία, μεχρι τις πολεοδομίες και τις άδειες για τις λαϊκές αγορές. Υποχρέωση του οργανωμένου κράτους είναι να εξασφαλίζει την λειτουργία των μηχανισμών ελέγχου και πρόληψης και την τιμωρία των συμμετεχόντων στις πράξεις αυτές. Στη Κύπρο συνελλήφθησαν και κρατούνται. Στην Ελλάδα η δίκη καθυστερεί περίπου δέκα χρόνια, οι κατηγοούμενοι συνεχίζουν κανονικά το έργο τους και ο κρατικός μηχανισμός είτε αδυνατεί, είτε δεν επιθυμεί να επιβάλει την νομιμότητα.

  2. avatar Σκουπιδοτοπος

    Η σαιπρους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει