Τις ποινές των ομάδων που είχαν κληθεί σε απολογία ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πειθαρχικής επιτροπής, επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ στον Ατρόμητο για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Φωστήρα, ενώ 1.700 θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός για το αντίστοιχο με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο.

Όσο για την ΑΕΚ, θα κληθεί να καταβάλλει συνολικά 800 ευρώ για τη συμπεριφορά φιλάθλων της στα ματς με Μανδραϊκό και Θύελλα Ραφήνας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: 1. Δικάζει παρόντος του εγκαλουμένου σωματείου Πανσερραϊκός και κηρύσσει αυτό πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα (14/9/2013, Πανσερραϊκός-Κιλκισιακός, ρίψεις αντικειμένων) και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ.

2. Δικάζει παρόντος του εγκαλουμένου σωματείου ΑΕΚ και κηρύσσει αυτό πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα (22/9/2013, Μανδραϊκός-ΑΕΚ, μεμονωμένα επεισόδια) και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ.

3. Δικάζει παρόντος του εγκαλουμένου αθλητικού σωματείου ΑΕΚ και κηρύσσει αυτό πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα (29/9/2013, ΑΕΚ-Θύελλα Ραφήνας, ρίψη κροτίδας) και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ.

4. Κατακυρώνει τον αγώνα του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ο οποίος είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 6-10-2013 μεταξύ των σωματείων Καμπανιακός και Τηλυκράτης, υπέρ του πρώτου σωματείου με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0).

Αφαιρεί από το σωματείο Τηλυκράτης δυο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και δυο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης περιόδου. Επιβάλλει σε βάρος του τελευταίου σωματείου χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ.

5. Απαλλάσσει το εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο Άγιος Θωμάς Πρεβέζης από την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 4 περ. α ΠΚ/ΕΠΟ. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους το αθλητικό σωματείο Άγιος Θωμάς Πρεβέζης και τον Θωμά Βασιλειάδη εκπρόσωπο του ιδίου σωματείου.

Επιβάλλει στο αθλητικό σωματείο Άγιος Θωμάς Πρεβέζης χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ και στον Θωμά Βασιλειάδη χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα.

6. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος Σκοπελίτης Μιχαήλ εκπρόσωπος του σωματείου ΠΑΟ Δόξα Βύρωνα τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δυο (2) μήνες.

7. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών (αγώνας Κυπέλλου 25/9/2013, Φωστήρας-Ατρόμητος Αθηνών) και επιβάλλει σε αυτή χρηματική ποινή δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

8. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ηρακλής (αγώνας Κυπέλλου 26/9/2013, Ηρακλής-SKODA Ξάνθη) και επιβάλλει σε αυτή χρηματική ποινή ύψους οκτακοσίων (800) ευρώ.

9. Δικάζει με την παρουσία της εγκαλουμένης ΠΑΕ Παν αθηναϊκός. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την εγκαλουμένη για τις πειθαρχικές παραβάσεις του άρθρου 15 παρ. 2 α΄ και 3 α΄ σε συνδυασμό με άρθρο14 παρ. 1 και 2 Π.Κ/Ε.Π.Ο (αγώνας Κυπέλλου 25/9/2013, Παναθηναϊκός-Εργοτέλης). Επιβάλλει σε βάρος της, τη συνολική χρηματική ποινή, την οποία καθορίζει στο ποσό των χιλίων επτακοσίων (1.700) ευρώ.

10. Δέχεται ότι η εγκαλούμενη ΠΑΕ Καλλιθέα (αγώνας Κυπέλλου 26/9/2013, Καλλιθέα-ΟΦΗ) τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτή πειθαρχικές παραβάσεις και της επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ».

Πηγή: Sport-fm.gr