Οι διαδικασίες που αφορούν την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζονται. Το πρωί της Παρασκευής (20/12) εγκρίθηκε πανηγυρικά στη Γενική Συνέλευση της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 25 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει βάλει πάνω από 20 εκατ. ευρώ για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει για την «Αγια-Σοφιά», ενώ έχει καλύψει πάνω από το 80% του -έως τώρα- συνολικού κόστους.

H ΑΜΚ έγινε κατά 25 εκατ. ευρώ και τα χρήματα που έβαλε ο διοικητικός ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ θα μετοχοποιηθούν. Εκτός από αυτά τα χρήματα, θα μπουν και τα ποσά με τα οποία έχουν συνεισφέρει και άλλοι μέτοχοι της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το έργο, όπως οι κ.κ. Χατζηϊωάννου, Παππάς, Σαραντίτης…

Υπενθυμίζεται ότι, όσα έργα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για το νέο «σπίτι» της Ένωσης έγιναν χωρίς κρατική επιχορήγηση και τραπεζικό δανεισμό.

Στη σημερινή Γ.Σ. παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 71% του μετοχικού κεφαλαίου. Τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται θα καλυφθούν από τα 20.000.000 ευρώ της περιφέρειας Αττικής και τα περσινά έσοδα του Champions League, καθώς πλέον μπορούν να μπουν στον «κουμπαρά» του γηπέδου.