Οι υπεύθυνοι της Σαχτέρ Καραγκάντι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις από την UEFA και τις φιλοζωικές οργανώσεις και θα συνεχίσουν να σφάζουν πρόβατα πριν από κάθε παιχνίδι της ομάδας για καλή τύχη.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάθε ομάδα έχει τις δικές της παραδόσεις πριν από κάθε παιχνίδι», τόνισε ο πρόεδρος της, Βίκτορ Κουμίκοφ, σε συνέντευξή Τύπου που παράθεσε και στην οποία δέχθηκε ερωτήματα και για το θέμα αυτό.

Την ίδια στιγμή στη Σκωτία δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Πάντως, το αυτί του προπονητή της ομάδας δεν φαίνεται να… ιδρώνει και απάντησε…

«Από όσο γνωρίζω στη Σκωτία η κτηνοτροφία είναι αρκετά αναπτυγμένη… Έτσι, δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε ένα πρόβατο», τόνισε.

Να θυμίσουμε ότι, η Uefa είχε στείλει προειδοποιητική επιστολή στη Σαχτέρ Καραγκάντι, μετά από προτροπή του οργανισμού Άνθρωποι για την Προστασία των Ζώων (PETA), ο οποίος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τη σφαγή ενός προβάτου για… καλή τύχη πριν το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σέλτικ για τα playoffs του Champions League.

Με τον φόβο πως το συμβάν θα επαναληφθεί, ο διευθυντής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Τζιόρτζιο Μαρκέτι, ενημέρωσε τον εκτελεστικό διευθυντής της ομάδας από το Καζακστάν πως θα υπάρξουν κυρώσεις αν συμβεί εκ νέου κάτι παρόμοιο.

«Ενημερωθήκαμε πως έγινε μία σφαγή ζώου πριν από το παιχνίδι της Σαχτέρ με τη Σέλτικ στην Αστάνα Αρίνα στις 20 Αυγούστου. Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί έθιμο, δεν επιτρέπεται να γίνεται στο πλαίσιο ενός αθλητικού γεγονότος. Έτσι, θέλω να σας ενημερώσω πως η σφαγή ζώων πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι ανάρμοστη και δεν θα την ανεχθούμε. Σε περίπτωση που ξαναγίνει κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε πλήρη έλεγχο από τα πειθαρχικά μας όργανα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρκέτι.

Πηγή: Sport-fm.gr