Λύνονται τα χέρια του Φρανκ Λάμπαρντ και των ανθρώπων της Τσέλσι όσον αφορά την ενδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας, καθώς η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβληθεί στον σύλλογο του Λονδίνου μειώθηκε. Το CAS δικαίωσε τους «μπλε», οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσθέσουν νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό τους από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Η Τσέλσι είχε κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες όσον αφορά παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο είχε ενσωματώσει νεαρούς ποδοσφαιριστές στα τμήματα υποδομής της, ωστόσο το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο τη δικαίωσε εν μέρει.

Οι «μπλε» προσέφυγαν στο CAS, άφησαν το καλοκαίρι να περάσει δίχως μεταγραφές -αν και είχαν ανακοινώσει αρκετούς μήνες νωρίτερα τον Πούλισιτς και εκμεταλλεύτηκαν παράθυρο για να μονιμοποιήσουν τον Κόβασιτς, δημιούργησαν μια πολύ καλή ομάδα κυρίως με νεατούς ποδοσφαιριστές και πλέον μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Επίσης, μειώθηκε και το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον σύλλογο, το οποίο σύμφωνα με το BBC από 600 χιλιάδες ελβετικές λίρες, υποχώρησε στις 300.000.