Μία μόλις προπόνηση έμεινε πριν το καθοριστικό αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στους Λετονούς με τον Σάντος να βάζει τις τελευταίες πινελιές στα πλάνα του. Πιθανό να προλάβει ο Σαμαράς.

Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος και των πολλών νέων προσώπων θα δώσει αύριο (21.45) στο γήπεδο Καραϊσκάκη την πρώτη της καθοριστική αναμέτρηση. Μετά τις δύο πρώτες ανεπιτυχείς προσπάθειες (με Γεωργία και Κροατία) να πάρει τη νίκη πλέον οι τρεις βαθμοί είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι για την Εθνική ώστε να υποδεχτεί με άλλον αέρα μετά από τέσσερα βράδια το Ισραήλ.

Αγωνία για «Sam», εκτός ο «Λύμπε»

Στην κατεύθυνση αυτή ο Πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί να καταστρώσει τα πλάνα του όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά αξιοποιώντας το ήδη συρρικνωμένο ρόστερ της ομάδας λόγω των τραυματισμών και των αποχωρήσεων. Το θετικό πάντως που προέκυψε από την χτεσινή προπόνηση είναι η κατάσταση του τραυματία Γιώργου Σαμαρά. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αν και αρχικά θεωρήθηκε σίγουρο πως δεν θα προλάβει, ο “Sam” έκανε χτες ασκήσεις δοκιμάζοντας το χτυπημένο του πόδι χωρίς να νιώθει ενοχλήσεις. Πάντως στη σημερινή και τελευταία προπόνηση θα αποφασιστεί αν θα είναι ετοιμοπόλεμος ή όχι.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από την αναμέτρηση με τη Λετονία καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν του επέτρεψε να προπονηθεί ενώ παρόμοια ήταν τα πράγματα και για τον Σάκη Πρίττα που μάλιστα δεν θα προλάβει ούτε τον αγώνα με το Ισραήλ. Αυτές λοιπόν οι αλλαγές κατ’αρχήν περιορίζουν τις επιθετικές επιλογές, και πλέον ο Κώστας Μήτρογλου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί να ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δεξιά του τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αριστερά (αν δεν προλάβει ο Σαμαράς) έναν εκ των Παναγιώτη Κονέ και Σωτήρη Νίνη.

Παίζεται η θέση του αριστερού μπακ

Στη μεσαία γραμμή δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια έκπληξη καθώς ο Σάντος θα παρατάξει τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Τζιόλη ενώ στην αμυντική 4άδα η μόνη θέση που παίζεται είναι του αριστερού μπακ, καθώς Νίκος Σπυρόπουλος και Γιώργος Τζαβέλας συγκεντρώνουν μοιρασμένες πιθανότητες να ξεκινήσουν βασικοί στο αρχικό σχήμα. Εξάλλου ο μπακ του Παναθηναϊκού είχε ξεκινήσει βασικός στην πρεμιέρα με Γεωργία, ενώ ο 23χρονος άσος της Φρανκφούρτης αγωνίστηκε στη 2η αγωνιστική κόντρα στην Κροατία. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι σίγουρες, για τους Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο.

Πάντως ο Σάντος υπολογίζει πολύ και στους αναπληρωματικούς του, και είναι πολύ πιθανό να δούμε κάποιους εκ των Φετφατζίδη, Κονέ, Νίνη, και Καφέ να περνούν στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσουν την Εθνική μας ομάδα.

Τα εισιτήρια

Οι αρχικές εκτιμήσεις από την ΕΠΟ ανέφεραν πως στο Φαληρικό γήπεδο θα βρεθούν περίπου 15.000 φίλαθλοι αλλά υπάρχει μια αισιοδοξία λόγω της ημέρας και της ώρας καθώς των προσιτών τιμών των εισιτηρίων πως τελικά η κίνηση στα εκδοτήρια θα αυξηθεί σήμερα και αύριο και ευελπιστούν πως ο αριθμός των φιλάθλων θα προσεγγίσει τις 20.000.

Πηγή:gazzetta.gr