Έχει δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο πιο αξιόπιστος παίκτης της Τσέλσι στην άμυνα ήταν ο Μάρκος Αλόνσο. Χρειάστηκε να αναλάβει ο Φρανκ Λάμπαρντ την τεχνική ηγεσία των μπλε και μόλις 4 αγωνιστικές στη φετινή Premier League για να δούμε τον Έμερσον να παραγκωνίζει τον Ισπανό και να παίρνει τη φανέλα του βασικού. Από την πρώτη στιγμή ο Λάμπαρντ είχε κάνει ξεκάθαρο ότι θα παίζουν εκείνοι που δείχνουν το καλύτερο πρόσωπο στις προπονήσεις.

Εκείνος που τον εντυπωσίασε άμεσα ήταν ο Έμερσον. Το πρέσινγκ, η ένταση, τα τρεξίματα. Ο Ιταλός μπακ είχε όλα όσα ήθελε να δει ο Άγγλος τεχνικός. Ήδη έχει τα περισσότερα τάκλιν και τα περισσότερα κοψίματα από κάθε άλλον στην ομάδα. Έχει κερδίσει το 79% των μονομαχιών και κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τον ντριμπλάρει. Μόνο ο Πέδρο έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από εκείνον, ενώ μόνο ο Ζορζίνιο έχει κάνει περισσότερες πάσες στο μισό της επίθεσης.

Σχεδόν σε κάθε στατιστική κατηγορία ο Έμερσον δείχνει καλύτερο πρόσωπο από τον Μάρκος Αλόνσο πέρυσι. Βέβαια, το δείγμα είναι μικρό, αλλά ήδη αντιπροσωπευτικό, καθώς η Τσέλσι αντιμετωπίσει πολύ περισσότερες δυσκολίες φέτος σε όλους τους τομείς. Αυτή η αλλαγή… φρουράς στο δεξί άκρο των μπλε ξεκίνησε ήδη από την περσινή σεζόν. Ο Έμερσον δεν είχε ξεκινήσει σε κανένα παιχνίδι με τον Σάρι στον πάγκο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όμως στη συνέχεια σιγά-σιγά άρχισε να αφήσει τον Αλόνσο στον πάγκο.

Η Τσέλσι αποφάσισε να κάνει το λογικό και να μην τον πουλήσει το καλοκαίρι παρά τις προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της. Ο Μάρκος Αλόνσο ήταν επιλογή του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έπαιζε με 3-4-3 και σε αυτό το σύστημα ο Ισπανός ήταν απλά εντυπωσιακός. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τακτικά για εκείνον. Ο Έμερσον περίμενε για πολύ καιρό την ευκαιρία του και όταν αυτή ήρθε την έπιασε από τα μαλλιά.

Τώρα, τραυματίστηκε με την Ιταλία στα προκριματικά του Euro 2020 και για πρώτη φορά ο Λάμπαρντ θα κληθεί να διαχειριστεί την πιθανή απουσία του. Το γεγονός ότι στο στρατόπεδο των Λονδρέζων έχει χτυπήσει… κόκκινο πριν το παιχνίδι με την Γουλβς λέει πολλά για το πόσο δρόμο έχει διανύσει τους τελευταίους μήνες ο Έμερσον για να θεωρείται απλά αναντικατάστατος… Και η Τσέλσι σκοεπεύει να τον επιβραβεύσει με νέο συμβόλαιο.

Πηγή: gazzetta.gr