Τις βαλίτσες της, ώστε, να ταξιδέψει στο Μπακού προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ετοιμάζει η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ, Μορφούλα Ντώνα αφού μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, το θέμα που είχε προκύψει με την άδειά της, λύθηκε.

Εκτός από Ολυμπιονίκης, προπονήτρια γυμναστικής και νικήτρια του Dancing with the Stars που προβαλλόταν στον Ant1, η Μορφούλα είναι και υπολοχαγός του Στρατού κα έτσι η το αν θα ταξίδευε στο Μπακού, έπρεπε να περάσει… από το ΓΕΕΘΑ! Εκεί, όμως, η υπόθεση «κόλλησε» καθώς η άδεια… «κόπηκε»!

«Είχαμε ζητήσει μια ειδική άδεια. Το Υπουργείο Αθλητισμού και ο υπουργός Αθλητισμού είχαν ζητήσει μια ειδική άδεια για μένα από το ΓΕΕΘΑ όπου και υπηρετώ και μέχρι και χθες που επιλύθηκε το ζήτημα δεν είχαμε πάρει κάποια απάντηση» είπε η Μορφούλα Ντώνα στις δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η Ντώνα αιτήθηκε άδεια καθώς ηγείται της ακαδημίας της ρυθμικής γυμναστικής και πριν από λίγες μέρες η συμμετοχή της αθλήτριας της, Μαρίας Δερβίση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν στον αέρα.

«Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού επιλύθηκε τελικά το ζήτημα και πραγματικά δείχνει με αυτό τον τρόπο πως είναι κοντά μας, πως είναι δίπλα στους αθλητές, είναι δίπλα στους αθλητές» πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης η οποία μέσω μιας ανάρτησης της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον υπουργό για την παρέμβαση του και την επίλυση του ζητήματος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς μετά από προσωπική του παρέμβαση μου δίνεται η άδεια για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο αλλά και για να ταξιδέψω με την αθλήτρια μου Μαρία Δερβίση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικης Γυμναστικης στο Μπακού!Καθώς υπήρξατε κι εσείς αθλητής υψηλού επιπέδου καταλαβαίνετε τις ανάγκες μας και δείχνεται εμπράκτως την υποστήριξή σας στους Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις αλλα και γενικότερα στον Ελληνικό Αθλητισμό! Σας ευχαριστούμε!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Ant1 έχει ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση.

Αντικείμενο της ΕΔΕ, όπως αναμεταδίδει το onalert.gr είναι να εξακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους αντί της άδειας που είχε αιτηθεί, η Μορφούλα Ντώνα, προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της αθλήτριας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής καθώς επίσης για την μετάβαση και παραμονή της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου διεξάγεται, χορηγήθηκε απλή άδεια στελέχους.

Επίσης, πέραν των ευθυνών αναζητούνται τυχόν κενά στην υφιστάμενη διαδικασία. Επιπλέον εκτός από το σκέλος των ευθυνών που πιθανώς να αναδείξει το σκανάρισμα στην εσωτερική αλυσίδα, ζητούμενο αποτελεί η καταγραφή όλων των δεδομένων που αφορούν στην επίμαχη υπόθεση, όπως για παράδειγμα εάν έχει επέλθει η αλλαγή στο στάτους της Ολυμπιονίκη (αθλήτρια => προπονήτρια) και κατά τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων πιθανώς να οδήγησε επί της αρχής στην απόρριψη της άδειας.