Η Euroleague Basketball και η adidas ανακοίνωσαν σήμερα τη νέα συνεργασία τους με στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη συμμετοχή στη γιορτή των φίλων του αθλήματος στο Turkish Airlines Euroleague Final Four 2013 του Λονδίνου από τις 10 έως τις 12 Μαΐου.

Ως συνεργάτης του Final Four, η adidas θα βρίσκεται μέσα στην Ο2 αρένα, θα έχει τα δικαιώματα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων της Euroleague σε περισσότερες από 190 χώρες, καθώς και τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη δημιουργία επίσημου ρουχισμού για τη διοργάνωση. Η adidas και η Euroleague θα διοργανώσουν επίσης διάφορες εκδηλώσεις για τους φιλάθλους που θα βρίσκονται στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου ένας τουρνουά 3-on-3 που θα πραγματοποιηθεί στο Turkish Airlines Euroleague Fan Zone, στην ξεχωριστή Trafalgar Square του Λονδίνου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε την adidas στην οικογένεια της Euroleague Basketball, καθώς ο στόχος τους για την πρόοδο του αθλήματος και για τη διάθεση στους αθλητές και στους φιλάθλους των καλύτερων προϊόντων, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τους δικούς μας στόχους», δήλωσε ο κ. Jordi Bertomeu, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις μοναδικές μας πλατφόρμες και τους ξεχωριστούς μας συνεργάτες για την υποστήριξη και την ανάπτυξη του μπάσκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η παρουσία της adidas στο Final Four εγγυάται ότι ο ενθουσιασμός για το μπάσκετ που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα συνεχίσει να αυξάνεται παγκοσμίως, αλλά και εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ο κόσμος παρακολούθησε το πάθος της Ευρώπης για το μπάσκετ κατά τη διάρκεια των Αγώνων πέρυσι το καλοκαίρι. Η συνεργασία μας με την Euroleague Basketball θα δώσει συνέχεια σε αυτήν τη δυναμική και το μπάσκετ θα ενισχυθεί μέσα από διασκεδαστικές εμπειρίες και ξεχωριστά προϊόντα», δήλωσε ο Lawrence Norman, Αντιπρόεδρος global basketball της adidas.