Την τεταμένη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον Ένες Καντέρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμη ένα γεγονός. Ο νέος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς ακύρωσε ένα καμπ που είχε οργανώσει, λόγω καταγγελιών της κυβέρνησης στη γειτονική χώρα, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Με μήνυμά του στα social media ο 27χρονος μπασκετμπολίστας υποστηρίζει πως υπήρξαν απειλητικά μηνύματα από το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη προς το «Islamic Center», που θα φιλοξενούσε το καμπ, ενώ εκφράζει και την απογοήτευσή για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καταγγελία για το συμβάν στην Αστυνομία. Μάλιστα, στο μήνυμά του κάνει καταληκτικά λόγο για δικτατορία.

Συγκεκριμένα, ο Καντέρ αναφέρει: «Το γράφω με βαριά καρδιά. Αυτό το διήμερο είχα προγραμματίσει ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ καμπ για μπάσκετ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και πιο συγκεκριμένα στο “Islamic Center”. Θα ήταν το 34ο δωρεάν camp αυτό το καλοκαίρι σε 25 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Κάνω τα καμπ για φιλανθρωπικούς σκοπούς και θέλω να προσφέρω σε όλες τις κοινότητες. Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί ή να μην πιστεύουν πουθενά. Με πληγώνει το γεγονός ότι το “Islamic Center” αποφάσισε να ακυρώσει το καμπ, ύστερα από απειλές που δέχθηκε το τζαμί από το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη. Πήραν τηλέφωνο και άφησαν απειλητικά μηνύματα. Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένος, αφού το τζαμί δεν πήρε τηλέφωνο την αστυνομία γι’ αυτούς τους απατεώνες. Αντί να εναντιωθεί, ακύρωσε το camp που ήταν για τα μικρά παιδιά.

Θα παραμείνω συγκεντρωμένος στο να φτιάξω έναν καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο περιβάλλον για τη νεολαία, την ώρα που αυτή οι αλαζόνες απατεώνες απλώνουν τα πλοκάμια τους στην κοινωνία των ΗΠΑ. Ελπίζω στο μέλλον, οι κοινότητες στην Αμερική να καταλάβουν ότι έχουν ελευθερία και δεν πρέπει να γονατίζουν μπροστά στην δικτατορία».

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα ο Καντέρ σχολίασε με δηκτικό τρόπο την πρόσφατη φημολογία που αφορούσε τον Ερντογάν, καθώς με μήνυμά του στο Twitter έγραψε πως δεν πιστεύει ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, διότι «δεν έχει καρδιά».