Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Μπρέινταμπλικ της Ισλανδίας το 2007, σε ηλικία 18 ετών. Η παραγωγικότητά του δεν άφησε αδιάφορους τους ανθρώπους της Λόκερεν, οι οποίοι τον απέκτησαν το 2010. Στο Βέλγιο ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον έμεινε δύο χρόνια, χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Χέλσινμποργκ, την Άνοιξη του 2012. Στη Σουηδία ο νεαρός Ισλανδός βρήκε τον καλό του εαυτό, σημειώνοντας 12 γκολ σε 17 παιχνίδια. Η επίδοση αυτή αποτέλεσε το διαβατήριό του για να μεταγραφεί στη Χέρενφεν, όπου ανήκει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Αγγλία, ο Φινμπόγκασον δεν πρόκειται να παραμείνει στην ολλανδική ομάδα μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, το 2015. Ήδη η Τότεναμ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, καθώς ο Αντρέ Βίλας Μπόας θεωρεί πως ο Ισλανδός έχει το ταλέντο για να διακριθεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ακόμα δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση στη Χέρενφεν, αλλά θεωρείται βέβαιο πως, όταν αυτό γίνει, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη μετακίνηση του από την Ολλανδία στην Αγγλία, καθώς οι Ολλανδοί δεν θέλουν να τον χάσουν χωρίς να εισπράξουν ένα σεβαστό ποσό.

Απομένει να δούμε πότε θα γίνει η επίσημη κρούση της Τότεναμ και σε ποιο ποσό θα επέλθει η συμφωνία.

Πηγή: sport-fm.gr