H Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε το Αμβούργο με 9-2, το Σάββατο, στην Αλιάνζ Αρίνα του Μονάχου, για την 27η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Μπάγερν έφτασε τους 72 βαθμούς και παραμένει 20 πόντους μπροστά από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Την επόμενη αγωνιστική, η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και με νίκη εξασφαλίζει τον τίτλο.

Το συγκεκριμένο σκορ αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στη Βundesliga κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα. Επίσης, είναι η βαρύτερη ήττα του Αμβούργου στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Άνθρωπος της αναμέτρησης ήταν ο Περουβιανός επιθετικός, Κλάουντιο Πιζάρο, ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα και έφτασε τα 164 στο γερμανικό πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα γκολ των Βαυαρών σημείωσαν οι Ρόμπεν (πέτυχε δύο τέρματα), Σβάινσταιγκερ, Σακίρι και Ριμπερί.

«Η ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πυγμή. Στόχος μας ήταν να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, ώστε να είμαστε πιο ήρεμοι στη συνέχεια. Τα γκολ ήρθαν, η ομάδα εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν και τους κενούς χώρους που άφησε το Αμβούργο. Μόνο στο α’ ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 5-0.

Νομίζω ότι ποτέ δεν έχω αγωνιστεί στο παρελθόν σε ένα τέτοιο ματς, που η ομάδα μου να κέρδισε με τόσο μεγάλο σκορ. Με χαροποιεί το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται τόσο καλά έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο. Τώρα θα ξεκουραστούμε, γιατί την Τρίτη αντιμετωπίζουμε τη Γιουβέντους εντός έδρας και η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν θα είναι καθόλου εύκολη», δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός, Ντάντε.

«Ξέραμε ότι σήμερα η ομάδα δεν θα μπορούσε να στεφθεί πρωταθλήτρια, γιατί η Στουτγκάρδη ηττήθηκε από τη Ντόρτμουντ. Έτσι, μαθηματικά δεν ήταν εφικτό, όμως θέλαμε να δείξουμε στο γήπεδο ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα καλό ματς απέναντι στο Αμβούργο και να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο τον στόχο μας.

Ωστόσο δεν περιμέναμε ότι η αναμέτρηση θα τελείωνε με ένα τόσο μεγάλο σκορ. Ήταν μία ακόμα καλή εμφάνιση της ομάδας μας τη φετινή σεζόν, παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Ελπίζω να κάνουμε μια παρόμοια εμφάνιση απέναντι στη Γιουβέντους, γιατί ξέρουμε ότι θα είναι μάχη μεταξύ «μεγαθηρίων»», ανέφερε από την πλευρά του ο δεξιός οπισθοφύλακας, Ραφίνια.

Η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Champions League Τρίτη στις 21:45.

Πηγή: sport-fm