Μπορεί η Τότεναμ να μην είχε κάνει μεταγραφή για ενάμισι χρόνο, όμως ο σύλλογος του βορείου Λονδίνου επέστρεψε δυναμικά στο παζάρι, καθώς προχώρησε σε ένα σπουδαίο και ταυτόχρονα ακριβό deal, το ακριβότερο της ιστορίας του. Ο Τανγκουί Εντομπελέ βρέθηκε χθες στο Λονδίνο, όπου και ολοκλήρωσε τ μετακίνησή του από τη Λυών έναντι περίπου 72.000.000 ευρώ.

Μέχρι πριν λίγες ώρες ο Ντάβισον Σάντσες, ο οποίος είχε μετακινηθεί από τον Άγιαξ για 30 εκατ. ευρώ λιγότερα (42.000.000 ευρώ) κατείχε τη συγκεκριμένη πρωτιά για τα «σπιρούνια». Όμως, η πορεία του 22χρονου Γάλλου ίσως να ήταν πολύ διαφορετική, εάν το φθινόπωρο του 2016 είχε προχωρήσει από πλευράς ΑΕΚ η αγορά του από την περίοδο που έπαιζε στη Β’ Γαλλίας με την Αμιάν.

Σύμφωνα με τον έμπειρο ρεπόρτερ της Ένωσης, Βαγγέλη Αρναούτογλου, τον παίκτη είχε εντοπίσει ο Δημήτρης Μπαρμπαλάς, ο οποίος ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί από τους «κιτρινόμαυρους», σε ένα παιχνίδι της τότε ομάδας του με αντίπαλο τη Χάβρη. Άμεσα ενημέρωσε τον τότε τεχνικό διευθυντή του «δικεφάλου», Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, προκειμένου να τον ενημερώσει για το… λαβράκι που είχε εντοπίσει.

Ο Σουηδός δεν έχασε χρόνο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον ατζέντη του Εντομπελέ, ο οποίος τον ενημέρωσε για το αντίτιμο. Αυτό ;ανερχόταν στα 600 χιλιάδες ευρώ. Όμως, για μια ομάδα με σφικτή οικονομική πολιτική, το να δώσει αυτό το ποσό για παίκτη συλλόγου της Β’ Γαλλίας έμοιαζε… κάπως. Και τελικά τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν.

Ο παίκτης άρχισε να ανεβάζει τη χρηματιστηριακή του αξία και όταν η Λυών τον εντόπισε, χρειάστηκε να δώσει 2 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2017 για ενοίκιο δανεισμού και στη συνέχεια -τον Ιούλιο του 2018- άλλα 8 για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Οι «λιονέ» δεν βγήκαν χαμένοι από αυτήν την κίνηση, καθώς έβγαλαν πολλαπλάσια χρήματα με την πώλησή του στην Τότεναμ, ακριβώς έναν χρόνο αργότερα.

Φυσικά, πολλοί είναι αυτοί που διαβάζοντας αυτήν την ιστορία θα μιλήσουν για λάθος της ΑΕΚ που δεν αποφάσισε να επενδύσει ένα ποσό που τώρα μοιάζει μικρό για έναν παίκτη που η αξία του έχει εκτιναχθεί. Ωστόσο, πόσοι και πόσοι φίλαθλοι δεν θα ήταν επικριτική με τη διοίκηση οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας με στόχους, εάν έκανε αγορές που στα μάτια τους θα ήταν από… το πανέρι.