Δύο ήταν οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League: Η Αϊντχόφεν και η Βικτόρια Πλζεν. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν, ο σύλλογος του Πειραιά… τράβηξε τον έναν, που είναι η τσεχική ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι τους Ολλανδούς θα βρει στον δρόμο της η Βασιλεία, με την οποία είχε αγωνιστεί πέρσι ο ΠΑΟΚ στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Σαφώς σε σχέση με την Αϊντχόφεν, για τους «ερυθρόλευκους» η κλήρωση με αντίπαλο τη Βικτόρια Πλζεν είναι σίγουρα προτιμότερη, αν και όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν εντός γηπέδου από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Τα πρώτα παιχνίδια του 2ου προκριματικού γύρου θα πραγματοποιηθούν 23 και 24 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για μια εβδομάδα αργότερα, το διήμερο 30-31 Ιουλίου. Για τον Ολυμπιακό το πρώτο ματς θα είναι εκτός έδρας και ο επαναληπτικός στο Καραϊσκάκη.

Η ελληνική ομάδα θέλει την πρόκριση για δύο λόγους: Πρώτον γιατί θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό όμιλο ακόμα κι αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο (θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League) και φυσικά για να παραμείνει… στο κόλπο για είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μέσω των πλέι οφ.

Για τον Ολυμπιακό στη Νιόν βρέθηκε ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ ο Κριστιάν Καρεμπέ.