Ο Κέβιν Ντουράντ έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει τον πέμπτο αγώνα των τελικών του NBA με αντίπαλο τους Ράπτορς στο Τορόντο, όμως το γεγονός ότι πίεσε τον εαυτό του να παίξει του στοίχισε πολύ ακριβά. Αγωνιζόμενος εμφανώς ανέτοιμος, μετά από έναν μήνα απουσίας λόγω θλάσης στη γάμπα, αποκόμισε έναν πολύ πιο σοβαρό τραυματισμό που θα τον αφήσει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκτός δράσης.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιβεβλημένη για τον KD ώστε να αποκατασταθεί η ρήξη στον αχίλλειο τένοντα, στην οποία υποβλήθηκε πριν κάποιες ώρες και όπως ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει, όλα πήγαν καλά. Ωστόσο, για να επιστρέψει στη δράση θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον οκτώ μήνες, ενώ εάν η περίοδος αποκατάστασης παραταθεί, ίσως να φτάσει και στους εννέα.

Ο 30χρονος φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία από το νοσοκομείο, την οποία συνόδευσε με το εξής μήνυμα: «Τι κάνετε; Ήθελα να σας ενημερώσω: Έπαθα όντως ρήξη αχίλλειου. Η επέμβαση έγινε σήμερα και ήταν πετυχημένη.

Ο δρόμος για την επιστροφή μου αρχίζει τώρα! Έχω την οικογένεια και τους αγαπημένους μου στο πλευρό μου και ειλικρινά εκτιμάμε όλα τα μηνύματα στήριξης που μας έχετε στείλει.

Όπως είπα και τη Δευτέρα, πονάω βαθιά, αλλά είμαι καλά. Το μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου και ήθελα να είμαι στο παρκέ εκείνο το βράδυ, επειδή αυτό κάνω. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου στον δρόμο για το three peat.

Πήγαν έτσι τα πράγματα στο παιχνίδι και είμαι περήφανος που έδωσα ό,τι μπορούσα και είμαι περήφανος που τα αδέρφια μου πήραν τη νίκη.

Θα είναι ένα ταξίδι, αλλά είμαι φτιαγμένος γι’ αυτό. Είμαι παίκτης. Ξέρω πως τα αδέρφια μου μπορούν να πάρουν το Game 6 και θα ζητοκραυγάζω με όλους τους φιλάθλους μόλις το κάνουν».