Έκδηλη ήταν η απογοήτευση στις τάξεις της εθνικής Ελλάδας μετά την ήττα 2-3 από την Αρμενία, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020. Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης, στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην πίστη του ότι η «γαλανόλευκη» μπορεί να προκριθεί στην τελική φάση, εάν και όταν «γυρίσει το κουμπί από πάνω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη:

Σε ερώτηση για το εάν η ομάδα έχει μέλλον στη διοργάνωση και εάν σκέφτεται να παραιτηθεί, απάντησε: «Υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθώ; Αυτή η ερώτηση δεν έχει σχέση για εδώ. Δεν έχει καμία σχέση αυτή η ερώτηση με το αγωνιστικό κομμάτι. Εγώ θα μιλήσω για το παιχνίδι. Για αυτό είμαστε εδώ. Θα μιλήσω για το παιχνίδι. Εμείς σήμερα αδικήσαμε πολύ τους εαυτούς μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα. Είμαι πικραμένος από το αποτέλεσμα. Βρεθήκαμε να χάνουμε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Κάναμε τρία λάθη και δώσαμε τρία γκολ στους αντιπάλους μας. Φταίει ο προπονητής που δίνει ο παίκτης λάθος πάσα; Εντάξει. Αλλά, δεν μπορώ να μην σταθώ στο ότι η ομάδα έκανε μια πολύ καλή παρουσία. Γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος».

Αναφορικά με το πρόβλημα που παρατηρείται στην αμυντική γραμμή, απάντησε: «Μάλλον δεν είμαστε καλοί άνθρωποι. Εμάς δεν μας ανάγκασε κανένας να κάνουμε τα λάθη. Τι να πω για τις λάθος πάσες; Τι να πω; Να πω για τον Σιώπη; Που μπήκε και τραυματίστηκε το παιδί και δεχθήκαμε γκολ; Είμαστε σε κακό φεγγάρι. Δεν θα μας θέλει από πάνω. Οι άλλοι είναι καλύτεροι άνθρωποι και τους τα δίνει. Εάν δείτε στο τρίτο γκολ, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και ενώ είμαστε έξι γυρίζει στον έναν παίκτη. Δεν τα παράτησαν οι παίκτες. Θυσιάζουν τις διακοπές τους. Είπα για τον Σιώπη, διότι τραυματίζεται στον χώρο του κέντρου και μένουμε με δέκα και δεχόμαστε γκολ. Εμείς πληρώνουμε τα δικά μας σφάλματα, ενώ οι αντίπαλοι δεν τα πληρώνουν.».

Για το ότι η Εθνική έχει… πετάξει στα περισσότερα ματς το πρώτο μέρος, σχολίασε: «Το έχουμε πει συνεχώς. Είναι αδιανόητο. Απάντηση δεν υπάρχει. Το συζητάμε με τους συνεργάτες και τα παιδιά, αλλά δεν βρίσκουμε απάντηση. Εάν ένα παιχνίδι αρχίσει στραβά και τελειώσει στραβά, θα το χάσεις. Δεν μας θέλει από πάνω. Αλλά δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παιδιών. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είναι εδώ».

Σχετικά με τς βλέψεις της Εθνικής για πρόκριση στο Euro 2020 και τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου, που εμφανίστηκε απαισιόδοξος για κάτι τέτοιο, τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε στα τελικά. Εγώ το είπα, βλέποντας εμάς και τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως μπορούμε. Εάν ο Παπασταθόπουλος είπε ότι τα παρατάμε, δεν μπορεί να είναι εδώ.  Εάν δεν το πιστεύει, δεν μπορεί να είναι εδώ.  Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Εμένα δεν μου είπε τίποτα ο Παπασταθόπουλος. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Το ανακοίνωσε πού; Στις εφημερίδες; Να μας το έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει. Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω από την Εθνική. Να ρωτήσουμε τα άλλα τα παιδιά. Ρωτήστε τον Φορτούνη, τον Σιόβα, τον Σάμαρη, να δούμε εάν κανείς από αυτούς δεν πιστεύει ότι δεν μπορούμε να πάμε».

«Εάν βρίσκομαι εδώ μέχρι τέλους, θα τα καταφέρουμε. Όταν γυρίσει το κουμπί από πάνω, τότε όλα θα γίνουν πολύ καλά. Αυτή είναι η απάντησή μου και στον κ. Παπασταθόπουλο και στους άλλους. Εάν δεν κάνω, θα φύγω. Εάν το κάνω και περάσουμε στα τελικά του Euro -και πιστεύω σε αυτά τα παιδιά- ελάτε να τα ρωτήσετε. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα σαν εθνική ομάδα», επισήμανε στη συνέχεια.

Καταληκτικά σημείωσε: «Μην αδικείτε τόσο τα παιδιά. Κάντε κριτική σε μένα αλλά μην αδικείτε τα παιδιά. Εγώ εστιάζω στην προσπάθεια που γίνεται. Εάν την έκανε αυτήν την δήλωση ο αρχηγός της Εθνικής με στεναχωρεί. Εμείς και χωρίς αυτόν θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε. Η λέξη δικαιολογία στο λεξιλόγιό μου δεν υπάρχει. Αλλά, τι να κάνω εγώ, που γίνεται λάθος και το πληρώνουμε; Δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Γιατί λάθη κάνουν όλοι και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Έχω τρεις τερματοφύλακες, που ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον. Το σκεπτικό στο σημερινό ματς ήταν άλλο και γι’ αυτό δεν έβαλα τον Βασίλη (Μπάρκα). Το καλό είναι ότι όταν ακούει πως δεν θα παίξει σήμερα, πάει στον άλλον και τον αγκαλιάζει. Γι’ αυτό σας λέω εγώ ότι θα πάμε».