Ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, δίνει απαντήσεις για το που οφειλόταν η κατρακύλα του Παναθηναϊκού, ξεκαθαρίζει τους λόγους που ο Παναθηναϊκός άργησε τόσο πολύ να κάνει το σερί του, ενώ γυρίζει τον χρόνο πίσω στο και συγκεκριμένα στο περασμένο καλοκαίρι, στις επιλογές του Φερέιρα. Παράλληλα ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» εξηγεί αναλυτικά τι έχει κάνει ο Φάμπρι στην προπόνηση, ενώ τολμά να κοστολογήσει τους Ορέστη Καρνέζη και Χάρη Μαυρία.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του γενικού αρχηγού του Παναθηναϊκού:

– Ο πιο σωστός τίτλος που ταιριάζει στον Παναθηναϊκό θα ήταν: «Το χαμόγελο επέστρεψε». Τι ήταν αυτό που εν τέλει αφύπνισε την ομάδα;

«Μετά από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, πριν από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και πριν από τον Ατρόμητο όταν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει παιχνίδια και πλέον η ομάδα έδειχνε για την ιστορία του δεν τον αντιπροσωπεύει και η βαθμολογική θέση αλλά και γενικά το γόητρο των των ποδοσφαιριστών και οι ποδοσφαιριστές οι ίδιοι. Με την αλλαγή του προπονητή και με τον ερχομό του Φάμπρι η διοίκηση ήρθε πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απέκτησαν έναν εγωισμό, καταλάβανε και αυτοί ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει από την δύσκολη θέση που είχε περιέλθει.

Κι έτσι έβαλαν τον Παναθηναϊκό πάνω απ’όλα και από τον εαυτό τους, από το δικό τους εγώ και προσπαθήσαμε μετά από τα παιχνίδια της κατρακύλας να μπαίνουν δυνατά για την ομάδα τους, για τον εαυτό τους, για τον κόσμο. Εν πάσι περιπτώσει, σταματήσαν οι μουρμούρες μέσα στα αποδυτήρια. Η διοίκηση του κ. Αλαφούζου έδειξε μια εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, που είχαν απομείνει έκανε δυο – τρεις προσθήκες κατά την άποψη του που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και μπορούν να βοηθήσουν μέχρι τη λήξη της περιόδου. Και βέβαια το σπουδαιότερο απ’όλα όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θέλανε η ομάδα να μπει στην πεντάδα για να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο»

– Παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό γενικά σε όλες τις αγωνιστικές παρουσίαζε κάποια σκαμπανεβάσματα, που οφείλεται αυτό;

Καταρχήν ο Παναθηναϊκό μετά από τα σκαμπανεβάσματα τα οποία είχε στην αρχή τ είχε για δυο λόγους. Ο πρώτος λόγος ήταν ότι έψαχνε να βρει την επιτυχία του στην Ευρώπη. Η προετοιμασία άρχισε πολύ νωρίς και ήταν πολύ γρήγορη μετά την λήξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Ο κ. Φερέιρα σχεδίασε να παίξει με την Μάδεργουελ ώστε να περάσει και να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Μάδεργουελ την πέρασε και έκανε μια προετοιμασία για να είναι φρέσκια η ομάδα και να ανταποκριθεί σε αυτά τα παιχνίδια. Ήρθαν τα παιχνίδια με την Μάλαγα για να μπει η ομάδα στους ομίλους του Τσμπιονς Λιγκ που ήταν δύσκολα παιχνίδια με μια πολύ καλή ομάδα.

Μπορεί να μην πήρε την πρόκριση αλλά βγήκε στο Γιουρόπα Λιγκ. Από εκεί και πέρα ήθελε να κάνει μια άλλη προετοιμασία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Αύγουστο που θα άρχιζε ένας μαραθώνιος. Εκεί ο Παναθηναϊκός δεν ήταν και τόσο έτοιμος, ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα περισσότερο από θέμα τύχης, αν θέλεις, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε την τύχη με το μέρος του γιατί στο ποδόσφαιρο την χρειάζεται για να πάρεις κάποια αποτελέσματα.

Άρχισε η αμφισβήτηση και του κ. Φερέιρα και των ποδοσφαιριστών. Υπήρχε μια γκρίνια, μια κακομοιριά, από την μεριά του κόσμου από την μεριά των ποδοσφαιριστών. Η διοίκηση προσπάθησε να καλύψει τα αρνητικά κομμάτια που υπήρχαν στον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά μαζί και τα αρνητικά αποτελέσματα δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί η τότε καινούργια διοίκηση του Παναθηναϊκού, γιατί η διοίκηση προσπαθούσε για το καλό του Παναθηναϊκού,αλλά δεν τις έβγαινε, υπήρχε το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και αυτό δημιουργούσε τις γκρίνιες γύρω από την ομάδα. Έτσι ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε αυτά τα σκαμπανεβάσματα».

«Δεν είχε ανάπτυξη πριν τον Φάμπρι»

– Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Φάμπρι. Τα αποτελέσματα δείχνουν άλλα, ποια είναι η δουλειά και τι αλλαγές έχει φέρει ο Ισπανός;

«Μπορεί ο Φάμπρι να μην είναι το μεγάλο όνομα που ήρθε στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα πρόγραμμα, έχει κάποιους στόχους και το σημαντικότερο απ’όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός με τον Φάμπρι δουλεύει μέσα στο γήπεδο και στην προπόνηση. Ο Φάμπρι όταν ήρθε είδε ότι η ομάδα είχε ένα λάθος σύστημα. Δεν είχε τρόπο ανάπτυξης, Δεν είχε πάθος, δεν είχε τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο. Έβαλε κατά σειρά προτεραιότητας ότι πρέπει να βελτιωθεί ο τρόπος ανάπτυξης. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος, κάθε μέρα με δουλειά γινόταν καλύτερος και οι παίκτες άρχισαν να συνειδητοποιούν αυτό που θέλει ο προπονητής.

Μετά μπήκε και το θέμα ψυχολογίας και αυτό σιγά σιγά το καλλιέργησε και έφτασε στο σημείο της δύναμης και του πάθους σαν ομάδα και πως πρέπει να το βγάλει αυτό στο γήπεδο για να παίρνουν και τα αποτελέσματα, διότι μόνο με την ανάπτυξη και την ψυχολογία δεν κερδίζονται τα παιχνίδια. Οπότε σιγά σιγά έβαλε τη δύναμη και το πάθος που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές πως πρέπει να το βγάζουν μέσα στο γήπεδο, όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί. Αυτό δημιουργήθηκε με την ομιλία, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς Ισπανόφωνους παίκτες, Λατινοαμερικάνους και ήταν εύκολο να τους μεταδώσει αυτά που ήθελε να πει. Οι Έλληνες γνώριζαν σε ποια ομάδα ήρθανε, ξέρανε που παίζουνε. Από την άλλη, οι ξένοι είχαν γνώση για το ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά τον φανατισμό που έβγαζαν μέσα στο γήπεδο τους το μετέδωσε ο προπονητής και αυτό το πάθος και την ομοιογένεια την κατάφερε ο Φάμπρι»

– Έχουν προκαλέσει αίσθηση οι κινήσεις που κάνει ο Φάμπρι όταν έδειξε στους ποδοσφαιριστές του 300 και πρόσφατα απόσπασμα από ταινία με τον Αλ Πατσίνο να υποδύεται τον προπονητή και να τονώνει ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό. Εσείς πως αντιμετωπίζετε αυτές τις κινήσεις και σύμφωνα με την καθημερινότητα σας στην Παιανία πως αντανακλάται όλο αυτός στους «πρωταγωνιστές» (ποδοσφαιριστές);

«Δεν είναι αρνητικό γιατί δεν το δείχνει πολύ ώρα. Είναι 5-7 λεπτά και νομίζω είναι ένας καινούργιος τρόπος για να μεταφέρει αυτό που θέλει αντί να τους μιλάει, γιατί πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές με την ομιλία βαριούνται. Και αυτός ο τρόπος που έχει επιλέξει μπορεί να τους αλλάξει την ψυχολογία πριν από κάθε παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές. από εκεί κι έπειτα δεν έχουν χρόνο να το συζητήσουν γιατί αμέσως μετά πηγαίνουν στο γήπεδο και έχουν στο μυαλό τους τους αντιπάλους τους και πως θα κερδίσουν».

«Όποιος δεν σέβεται τον Παναθηναϊκό είναι εχθρός μας»


– Πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο κ. Αλαφούζος είχε κάνει κάποιες επισκέψεις στην Παιανία. Λειτούργησαν ως βαρόμετρο στην αλλαγή της ψυχολογίας;

«Υπάρχουν δυο πράγματα σε αυτό το κομμάτι. Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε πρόεδρος, ο ερχομός του στην Παιανία ήταν καθημερινός. Αυτό λειτούργησε στην αρχή αρνητικά. Γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν συνηθίσει τόσο συχνά να έρχεται ένας άνθρωπος κι έτσι αποκτήθηκε μια οικειότητα με τον πρόεδρο τους ποδοσφαιριστές με τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Όταν λοιπόν είδε ότι ο κ. Αλαφούζος μόνος του έπρεπε να σταματήσει και σταμάτησε απότομα να πηγαίνει στην Παιανία και δημιουργήθηκαν αυτά τα επεισόδια με Βύντρα με Χριστοδουλόπουλο, μεταξύ του κόσμου των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε.

Κατά κάποιον τρόπο οι ποδοσφαιριστές που έμειναν στον Παναθηναϊκό, μείνανε χωρίς την παρουσία του προέδρου τους, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο κάτι θα τους έλεγε για να τους στηρίξει. Η επαναφορά του στην Παιανία με τον σημερινό τρόπο έδωσε στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι η διοίκηση είναι εδώ και ότι τα χρήματά τους θα τα λάβουν. Τελικά έδωσε αυτά τα οποία είχε υποσχεθεί τα πριμ των νικών που είχαν κάνει και όλη αυτή η προσέγγιση του κ. Αλαφούζου στους ποδοσφαιριστές, τους έδωσε αυτοπεποίθηση και εν πάσι περιπτώσει όλοι κάνουμε λάθη, αλλά να η διοίκηση, να ο πρόεδρος είναι μαζί μας»

– Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κύριος Αλαφούζος έχει βρει τα χρήματα εν όψει της αδειοδότησης. Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει το «ναι» από την UEFA;

«Δεν υπάρχει φόβος για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. Νομίζω και πέρσι ο κ. Αλαφούζος έκανε τα πάντα και πήρε ο Παναθηναϊκός την αδειοδότηση και για αυτό λέμε αν δεν ήταν ο Αλαφούζος ποιος θα είχε πάρει τις τύχες του Παναθηναϊκού και αν η ομάδα θα ήταν στην Σούπερ Λιγκ, η στην τέταρτη κατηγορία. Είμαι σίγουρος οτι ο κ. Αλαφούζος και η διοίκησή του θα πάρουν και φέτος την αδειοδότηση για τη νέα σεζόν».

– Είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο. Εσείς φορέσατε τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αυτό το γήπεδο. Μήπως ο Παναθηναϊκός αισθάνεται «ξένος» στο ΟΑΚΑ; Θα αλλάξει την αγωνιστική νοοτροπία της ομάδας η επιστροφή στην Λεωφόρο;

«Το ΟΑΚΑ είναι Ολυμπιακό Στάδιο, δεν είναι ποδοσφαιρικό στάδιο και μόνο αυτό φτάνει. Άλλωστε παρακολουθούμε όλοι στην Ευρώπη τα γήπεδα είναι τελείως διαφορετικά με τα ολυμπιακά. Το ΟΑΚΑ είναι πολυέξοδο. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός δίνει πολλά χρήματα στο ΟΑΚΑ για να παίξει ένα παιχνίδι και δίνει περίπου 1 εκατ. ευρώ τον μήνα. Είναι πάρα πολλά λεφτά τα οποία ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να τα εκμεταλλευτεί αλλιώς.

Η Λεωφόρος είναι ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό, είναι ένα γήπεδο, όπου σε προδιαθέτει με την στήριξη του κόσμου για να δώσεις και κάτι παραπάνω και μετά είναι ένα γήπεδο που σε εμπνέει με την δική του ιστορία. Άρα οι παίκτες όταν θα πάνε στην Λεωφόρο θα καταλάβουν την μεγάλη ιστορία έχει ο Παναθηναϊκός».

-Με την επιστροφή στη Λεωφόρο θα έρθει το συναίσθημα να μπείτε να παίξετε;

«Δεν το συζητάμε και τώρα ας πούμε αν μπορούσα και στο ΟΑΚΑ θα έλεγα στον Ορέστη για ένα παιχνίδι άφησέ με να παίξω και πήγαινε να κάτσεις εσύ στον πάγκο».

«Άλλος Παναθηναϊκός του χρόνου…»


– Έχει γίνει ήδη το πρώτο σερί, έπρεπε όμως να περάσουν 24 αγωνιστικές; Ποια είναι τα στοιχεία που το καθυστέρησαν;

«Πρώτα απ’όλα γιατί αλλάξαμε τρεις προπονητές και όταν γίνεται αυτό, όπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα, γιατί ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία. Με τον Φερέιρα παίζανε τελείως διαφορετικά, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα αλλιώς και αλλιώς με τον Φάμπρι. Με όλα τα γεγονότα που υπήρχαν στον Παναθηναϊκό, με τις αμφισβητήσεις, τις Γενικές Συνελεύσεις,για την πολυμετοχικότητα που δεν πέτυχε, για το ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει αύριο, παρόλα αυτά βρέθηκε ο Αλαφούζος, ο οποίος μπήκε και αυτό μέτρησε, γιατί χωρίς Αλαφουζο ίσως να μην υπήρχε Παναθηναϊκός.

Άρα για όλα αυτά δεν υπήρχε ηρεμία και η ανασφάλεια ήταν καταλυτικής σημασίας στα παιχνίδια και για αυτό είχε ανισορροπία στα αποτελέσματα. Μετά τις αποδεσμεύσεις των Βυντρα, Χριστοδουλόπουλου και λοιπών τα πράγματα ηρέμησαν, στα αποδυτήρια σταμάτησε η μουρμούρα, οι συζητήσεις το ποιος μένει το ποιος φεύγει, επήλθε η ηρεμία και έτσι η ομάδα βρήκε τον δρόμο της. Χρειάστηκε δουλειά, κάτι που έκανε ο Φάμπρι, το έκανε η διοίκηση του Αλαφούζου, ούτως ώστε να βρούμε τα πατήματά μας και αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με την Ξάνθη, που ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα, στα υπόλοιπα παιχνίδια βρήκε τον τρόπο για να διεκδικήσει μια θέση στα πλέι οφ και την έξοδό του στην Ευρώπη. Είναι οικονομική ελπίδα στα χρόνια της οικονομικής εξυγίανσης του Παναθηναϊκού και αυτό θα είναι μια μεγάλη οικονομική ένεση».

– Το καλοκαίρι η ομάδα ξεκίνησε με χαμηλό μπάτζετ, έκανε κάποιες μεταγραφικές προσθήκες. «Κλειδί» όμως στην αγωνιστική εικόνα είναι ο Σισοκό, ο οποίος έχει έρθει δανεικός. Πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να στηρίξει ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού του σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πιθανότατα το καλοκαίρι φεύγει;

«Καταρχήν ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα είναι τελείως διαφορετικός. Δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός των παικτών που έχει τώρα, διότι η ομάδα θα μειώσει πολύ το μπάτζετ του, για να γίνει όμως αυτό πρέπει να μειωθούν τα συμβόλαια, όπως με τον Μπουμσόνγκ, ο οποίος πρέπει να το μειώσει κατά πολύ, όπως ο Τοτσε, ο Βιτόλο, πρέπει να πωληθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Βελάσκες. Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει να τον πουλήσει γιατί έχει παιδιά από τις ακαδημίες του που πρέπει να προωθήσει. Όπως ο Τριαταφυλλόπουλος, ο Λαγός, ο Δώνης, ο Αποστολόπουλος. Έχει ποδοσφαιριστές που μπορεί να προωθήσει γιατί θέλει να δημιουργήσει ομάδα με Έλληνες ποδοσφαιριστές, για έναν διετή προγραμματισμό, όπου θα έχει γίνει κι η οικονομική εξυγίανση να μπορέσει να αντεπεξέλθει και να γίνει ο Παναθηναϊκός με τους ποδοσφαιριστές που θα παίζουν και για την φανέλα. Άρα δεν στηριζόμαστε μόνο σε έναν ποδοσφαιριστή. Έχει δημιουργήσει έτσι το παιχνίδι, ώστε να είναι ο Σισοκό. Απλά ο Σισοκο ειναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, όπως ο Μαυρίας ο Ζέκα, ο Σο. Είναι παίκτες οι οποίοι συμμετέχουν κατά πολύ για να παρουσιάζουν ένα ποιοτικό σύνολο».

– Αν τα ταμεία χρειαστούν περισσότερα χρήματα θα μπει ο Παναθηναϊκός στην λογική να πουλήσει τους Μαυρία και Καρνέζη σε περίπτωση που η Ίντερ καταθέσει μια πάρα πολύ καλή πρόταση;

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί και πρέπει να πουλήσει κάποιου ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να τους πουλήσει ανάλογα με την αξία του ποδοσφαιριστή και το όνομά του, γιατί η ομάδα σε αυτή τη φάση που είναι πρέπει να έχει κι άλλες πηγές εσόδων. Άρα να πουλήσουμε τον Καρνέζη, ή τον Καπίνο, μάλιστα. Έχουμε τέσσερις ισάξιους τερματοφύλακες, οι οποίοι μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή στον Παναθηναϊκό με την ίδια αποτελεσματικότητα και την ίδια αξία που έχει αυτή τη στιγμή ο Ορέστης Καρνεζης.

Δεύτερον, ο Χάρης Μαυρίας είναι ένας ποδοσφαιριστής καμάρι για το Παναθηναϊκό, αλλά αν ο Παναθηναϊκός πάρει τα χρήματα της αξίας του Μαυρία και βέβαια θα τον δώσει και καλό θα κάνει στον ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα επωφεληθεί και θα μείνουν ευχαριστημένοι όλοι.

Ποια θα ήταν η ικανοποιητική πρόταση;

«Η μίνιμουμ τιμή για το Μαυρία είναι στα 5 εκατομμύρια και για τον Καρνέζη νομίζω γύρω στα 2 εκατομμύρια θα είναι ένα πολύ καλό ποσό, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον Παναθηναϊκό και τον ποδοσφαιριστή, αλλά εξαρτάται και την ομάδα. Αν είναι η Ιντερ τότε έχει την δυνατότητα να το κάνει».

– Έχετε σκεφτεί τις καλοκαιρινές μεταγραφές; Έχει γίνει κάποιος σχεδιασμός;

«Για να γίνουν μεταγραφές πρέπει να βρεθεί πρώτα ο προπονητής. Υπάρχει μια ιεραρχία στο ποδόσφαιρο, άρα αν μείνει ο Φάμπρι ξέρει τι πρέπει να ζητήσει. Αν δεν μείνει, ο νέος προπονητής θα πρέπει να κάνει μια έκθεση για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει ο τεχνικός σύμβουλος, αλλά και ο γενικός αρχηγός».

«Σε 15 μέρες θα είναι έτοιμος ο Φιγκερόα»

– Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών είναι Λουτσιάνο Φιγκερόα. Είναι έτοιμος να πάρει το χρίσμα του βασικού; Πιστεύετε ότι μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο παρά τους πολλούς τραυματισμούς και τι μπορούμε να περιμένουμε από έναν καλό Φιγκερόα;

«Κοίταξε να δεις ο Φιγκερόα είναι πάρα πολύ μεγάλο όνομα και αν επανέλθει στα προηγούμενα δεδομένα του αναμφίβολα θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό. Ακόμα δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει βασικός. Δείχνει όμως στην προπόνηση τώρα που έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα, να έχει θέληση, να θέλει να παίξει, οι κινήσεις του είναι ενός φτασμένου ποδοσφαιριστή. Σε 15 μέρες που θα είναι τελείως καλά θα διαπιστωθεί τι μπορεί να κάνει σε διάρκεια και νομίζω πως μέχρι τώρα και με αυτά που δείχνει είναι θετικά και μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο του γρήγορου γκολ. Διότι εάν υπάρχουν επιθετικοί σαν τον Τοτσε και σαν τον Φιγκερόα ο Παναθηναϊκός θα δείξει μεγαλύτερα και καλύτερα στοιχεία».

– Πριν από κάποιες εβδομάδες έλαβαν χώρα κάποια δημοσιεύματα που περί αναστάτωση στις προπονήσεις με ποιον τρόπο τα αντιμετωπίσατε; Αλλά και πως αντιμετωπίσατε όλο τον ντόρο με τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που είχαν θέση στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού;

«Το ότι αποχώρησαν οι διεθνής δεν είναι και ότι το καλύτερο για μια ομάδα. Αλλά γι να φύγει κάποιος διεθνής ποδοσφαιριστής σημαίνει ότι δεν έχει να δώσει τίποτα στον Παναθηναϊκό και η ομάδα δεν έχει κι εκείνη να του δώσει. Για αυτό υπάρχουν οι μεταγραφές, οι αποδεσμεύσεις και για αυτό υπάρχουν οι όροι στα συμβόλαια. Με τις κινήσεις αυτές έγινε πολύ μεγάλος ντόρος που ζημίωσε τον Παναθηναϊκό και θετικά και αρνητικά, αλλά ήταν μια απόφαση τη διοίκησης με το δικό της σκεπτικό. Ο Παναθηναϊκός δεν στέκεται σε ονόματα. Στέκεται μόνο στην ιστορία του στο μέλλον του, δεν κοιτάει ποτέ το παρελθόν για αυτό και πήρε αυτή την απόφαση.

Για όλα όσα ειπώθηκαν γύρω από την προπόνηση, για μένα είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων. Δεν ξέρω από που τα πήρανε, πως τα πήρανε. Ο κάθε δημοσιογράφος αλλιώς τα παίρνει, αλλιώς τα γράφει. Εγώ που ήμουν στην προπόνηση δεν είδα τίποτα από όλα αυτά. Είχαν προηγηθεί κι άλλα και με τον Νίκο Σπυρόπουλο και με τον Ελευθεράκη τα οποία πάλι δεν υπήρχαν. Γενικά ο Παναθηναϊκός ήταν στο στόχαστρο των πάντων, ώστε το οποιοδήποτε πρόβλημα να μεγαλοποιείται. Όπως επίσης κακό είναι να βγαίνουν από τα αποδυτήρια πράγματα τα οποία δεν πρέπει να βγαίνουν.

«Ελάτε στο γήπεδο»

– Ο στόχος εξ’αρχής είναι η Ευρώπη. Αν υποθέσουμε πως δεν βγει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

«Η επόμενη μέρα θα είναι αυτή η οποία σας περιέγραψα. Απλώς η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού για την Ευρώπη θα είναι η εξυγίανση η οικονομική, ώστε οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να μπορέσουν στα επόμενα δυο χρόνια να πληρώνονται γρηγορότερα και θα επενδύσει περισσότερα στις ακαδημίες του και η εξυγίανση δεν θα γίνει σε 4-5 χρόνια, θα γίνει σε δυο, με την μόνη διαφορά ότι ο Παναθηναϊκός θα βασιστεί στα ταλέντα τα δικά του, άλλωστε φημίζεται για την καλύτερη οργάνωση των ακαδημιών του, με τον Γιάννη Σαμαρά, με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που ηγούνται σε όλες τις ομάδες, θα έχουν την δική τους φιλοσοφία, την οποία εμείς θα περάσουμε και στην πρώτη ομάδα, ώστε ο Παναθηναϊκός να δουλεύει με έναν στόχο με έναν τρόπο παιχνιδιού και με έναν τρόπο οργάνωσης».

Κλείνοντας την συνέντευξη ο Βασίλης Κωνσταντίνου έδωσε ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμου του Παναθηναϊκού όπου και τόνισε:

«Ο κόσμος πρέπει από τώρα να δείξει εμπιστοσύνη στην διοίκηση και στην ομάδα. Πρέπει να έρθει στο γήπεδο. Ο κόσμος ξέρει ότι το πρόβλημα το μεγάλο είναι το οικονομικό και περιμένει να του συμπαρασταθεί για να βγει από το αδιέξοδο. Ο κ. Αλαφούζος κι εμείς πιστέψαμε στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, όμως ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Για του χρόνου τα σχέδια μας είναι να γυρίσει στην Λεωφόρο και να δημιουργήσει μια ομάδα με Έλληνες ποδοσφαιριστές και να είναι ανταγωνιστικός με τις μεταγραφές που θα κάνει».

Πηγή: trifylli.gr