Μπορεί η λάμψη από την κατάκτηση του Champions League, έπειτα από 14 χρόνια, να «κρύβει» τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι θριαμβευτές στην καθημερινότητά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τους παίκτες της Λίβερπουλ είναι ο αρχηγός της, Τζόρνταν Χέντερσον, που περνά κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές με τον πατέρα του.

Ο 28χρονος μέσος είχε έναν λόγο παραπάνω να συγκινηθεί με την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής από τους «κόκκινους», καθώς για εκείνον ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσει. Και έπρεπε να το κάνει, για να δώσει χαρά και δύναμη σε έναν από τους πιο σπουδαίους για τη ζωή τους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, άφησε τους συμπαίκτες του, πήγε προς το μέρος που βρίσκονταν ο πατέρας του και έπεσε στην αγκαλιά του φανερά φορτισμένος. Ο πρεσβύτερος Χέντερσον είχε καρκίνο του λάρυγγα και τα τελευταία έξι χρόνια δίνει τη δική του μάχη, αλλά με στόχο να μην αποσπάσει τον γιο του από τις υποχρεώσεις του, θέλοντας να είναι συγκεντρωμένος στους στόχους του.

Οι δηλώσεις του Άγγλου χαφ για το σκηνικό που εκτυλίχθηκε, είναι χαρακτηριστικές: «Ο πατέρας μου πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Στιγμές δύσκολες όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για την οικογένειά του. Είμαι σίγουρος ότι είναι περήφανος που καταφέραμε να κατακτήσουμε το Champions League. Του χρωστάω πολλά και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να τον κάνω να χαμογελάσει».