Τα χαρτιά του ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς θα αποκαλύψει σήμερα στις 14:00 ο Νίκος Νταμπίζας κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού αναμένεται να προχωρήσει στον απολογισμό της σεζόν που πέρασε και θα θέσει τους στόχους για την επόμενη.

Όπως προκύπτει από τα «πράσινα» ρεπορτάζ, προβλέπεται ότι θα αναφερθεί στην πρόοδο της ομάδας, στους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και στις ανακατατάξεις του ρόστερ στη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, μοιάζει δεδομένο ότι οι ρεπόρτερ θα έχουν πολλές ερωτήσεις, επομένως η διαδικασία ίσως κρατήσει αρκετή ώρα.

Όπως και να έχει, στο «τριφύλλι» είναι δεδομένο πως ήδη δουλεύουν για το «χτίσιμο» της επόμενης ομάδας. Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζεται… ζεστά είναι αυτή του Μπλατί Τουρέ. Ο Νταμπίζας τον είχε επιλέξει για την Ομόνοια και θεωρεί πως ο 24χρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και ως «οκτάρι».

Το συμβόλαιο του διεθνούς παίκτη με την Κόρδοβα λήγει, αλλά οι υποχρεώσεις του ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα, οπότε οι όποιες εξελίξεις θα αργήσουν λίγο ακόμη. Δεδομένου ότι αποχώρησε ο Έργκους Κάτσε και ότι το κασέ του Τουρέ είναι προσιτό, η υπόθεση ενδεχομένως να βρει λίγα εμπόδια. Με τον συγκεκριμένο παίκτη έχουν γίνει διερευνητικές επαφές, όπως και με τον Κάλουμ Ρόμπερτς της Νιούκαστλ, που παραμένει ψηλά στη λίστα.

Πάντως, για να γίνουν περισσότερες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν και αποχωρήσεις παικτών που βρίσκονται εκτός πλάνων, όπως οι Μουνιέ, Άλτμαν και Οικονόμου. Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ανανεώσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθεί ο Βαγγέλης Θεοχάρης για να υπογράψει για ακόμη τέσσερα χρόνια, ενώ αναμένεται σειρά να πάρουν οι Φάνης Μαυρομμάτης και Γιάννης Μπουζούκης, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το επόμενο καλοκαίρι.