Το… νέο ελληνικό ποδόσφαιρο

Εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
16:13
22/02/2013
Το… νέο ελληνικό ποδόσφαιρο
loading

Σε νέα εποχή μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών από την ερχόμενη περίοδο και για μία τριετία.

Το πλάνο, που θα συνοδευτεί προσεχώς από τις σχετικές συμπληρωματικές προκηρύξεις, περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στα πρωταθλήματα. Η Football League θα έχει πλέον δύο ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η Γ’ και Δ’ Εθνική θα συγχωνευτούν σε μία νέα κατηγορία, που θα ονομάζεται Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική και θα περιλαμβάνει έξι ομίλους των 16 ομάδων (συνολικά 96 ομάδες), αλλά σταδιακά θα μειωθεί κατά δύο ομίλους και θα απομείνουν τέσσερις των 16 ομάδων.

Σημειώνεται πως αναδιάρθρωση θα γίνει και στη Σούπερ Λίγκα με αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων από 16 σε 18, καθώς θα υποβιβαστούν δύο και θα προβιβαστούν τέσσερις.

Η ΕΠΟ επικύρωσε και τη συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με τον ΠΣΑΠ για τα χρέη των ποδοσφαιριστών, προκειμένου και να διευκολυνθούν οι ΠΑΕ, αλλά και να διασφαλίσουν οι παίκτες τα χρήματά τους.

Παράλληλα έγινε μία επιδερμική συζήτηση για το πριμ πρόκρισης του Μουντιάλ. Υπάρχει μία διαφορά της τάξεως του 10% με τους παίκτες, που δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, εξουσιοδοτήθηκε για να αρχίσει συζητήσεις με τον Φερνάντο Σάντος για την επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το 2014.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει