Στην αντίδραση που έχουν βγάλει οι παίκτες του, παρά τις κακοτοπίες που παρουσιάζονται στον δρόμο του, στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την κατάκτηση του τροπαίου και του νταμπλ από την ομάδα του.

Αρχικά, ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε: «Υπάρχει μόνο μία λέξη για σήμερα. Ευτυχία. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και τώρα νιώθω κάτι που δεν μπορούσα να νιώσω μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί υπήρχε πάντα στην άκρη του μυαλού μου το κύπελλο».

Για το αν ήταν πιο δύσκολο να διαχειριστεί ψυχολογικά τον θυμό πριν τον περσινό τελικό ή την ευτυχία λόγω του πρωταθλήματος πριν τον φετινό, είπε: «Ποτέ δεν σκέφτηκα με τέτοιο τρόπο, ποτέ δεν σκεφτήκαμε με τέτοιο τρόπο. Ξεκινήσαμε πέρυσι να ηγούμαστε της βαθμολογίας γύρω στα τέλη Ιανουαρίου αλλά και από εκεί ξεκίνησε ένας πάρα πολύ ισχυρός δεσμός όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Ξεκινήσαμε να έχουμε μια πολύ δυνατή νοοτροπία και δείχναμε τη θέληση μας να είμαστε νικητές. Δεν μας οδήγησε κάποιος θυμός σε όλο αυτό. Η δουλειά μας οδήγησε να έχουμε αυτή την παρουσία, εμείς αισθανόμασταν ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και συνεχίσαμε φέτος να δουλεύουμε για να πάμε προς την επιτυχία. Και από εκεί και πέρα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, χάσαμε τον Μαουρίσιο, τον Ομάρ, μετά ο Αντρέ… Μιλάμε για παίκτες με προσωπικότητα, αλλά η αντίδραση που είχε αυτό το γκρουπ, οφείλεται σε αυτό τον πολύ ισχυρό δεσμό που έχουν μεταξύ τους οι παίκτες».

Σχετικά με τους τρεις παίκτες που μπορεί να μην είναι αύριο στον ΠΑΟΚ, όπως ο Κάνιας, ο Ολιβέιρα και ο Βαρέλα, τους οποίος χρησιμοποίησε κανονικά, κάτι που ίσως να μην έκαναν άλλοι σύλλογοι, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να το αναλύσω, αλλά είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση για τις επιλογές μου. Θέλω να πω για τον Κάνιας ότι τραυματίστηκε τον Ιανουάριο, προσπάθησε να ξαναμπεί στην ομάδα και είχε νέο τραυματισμό. Είχαμε αυτοπεποίθηση, ξέραμε τι θα μας έδινε ο καθένας και ήμουν σίγουρος ότι θα τους έδινε πολύ μεγάλο κίνητρο το γεγονός ότι μπορεί να φύγουν. Είναι παίκτες που θέλουν πολύ να μείνουν αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν, θα πρέπει να φύγουν σαν νικητές».

«Αλλά, δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε για αυτό, είναι μια ξεχωριστή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, για τους οπαδούς του, είναι η βραδιά που πετύχαμε τον στόχο μας, δηλαδή το νταμπλ και το αήττητο πρωτάθλημα», τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εάν κέρδισε η ομάδα του εύκολα το παιχνίδι, απάντησε: «Όχι, δεν ήταν εύκολο. Δεν συμφωνώ. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Χωρίς να έχει σημασία ο “πόλεμος” ανάμεσα σε μένα και στην πλευρά της ΑΕΚ, και θέλω να πω ότι ποτέ δεν επιτέθηκα σε κανέναν προσωπικά. Η ΑΕΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα και πολύ καλό προπονητή. Ίσως η ΑΕΚ ήθελε μια εκδίκηση σήμερα για τους δύο χαμένους τελικούς, ίσως και επειδή ξέρουν ότι το περσινό πρωτάθλημα ήταν δικό μας, οπότε δεν συμφωνώ καθόλου ότι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι».

Για το εάν είναι εποχή ΠΑΟΚ, απάντησε: «Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τόσο μεγάλες κουβέντες. Από αύριο και από την επόμενη ημέρα θα πρέπει να επιστρέψουμε συγκεντρωμένοι, γιατί ο ΠΑΟΚ θα είναι ένας στόχος για οποιαδήποτε ομάδα και οποιονδήποτε παίκτη. Στο πρωτάθλημα έχουμε να χάσουμε πολύ καιρό, οπότε οποιαδήποτε ομάδα θα θέλει να μας σταματήσει αυτό το σερί και όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι, για να είμαστε αντάξιοι της επιτυχίας».

Σχετικά με το εάν θέλει να κρατήσει την ομάδα με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ,. σημείωσε: «Με όλη μου την καρδιά θα το ήθελα, αλλά κάποιες φορές μπορεί να μην είναι εφικτό. Και δεν μιλάω για τη μεριά της διοίκησης, αλλά και για τις δύο…».

Αναφορικά με την αγκαλιά στον Μπάρκα, επισήμανε: «Όπως είπα και πριν, η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Μπάρκας, από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Είχα και μια κουβέντα με τον Σβάρνα που τον είχα στην ΑΕΚ, όπως και τον Γαλανόπουλο, που έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα και μου έδωσαν συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου. Δε θέλω να πιστέψω πως κατά την απονομή της ΑΕΚ, οι παίκτες της αρνήθηκαν να περάσουν μέσα από τους δικούς μας παίκτες».

Για το ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίον επικοινώνησε μαζί του, απάντησε: «Δεν έχω ανοίξει ακόμη το τηλέφωνο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί βρίσκονται εδώ ο γιος μου και ο πατέρας μου».

Τέλος σε ερώτηση για το ότι είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς στον κορυφή από το να φτάσεις εκεί, είπε: «Θα πάω σπίτι μου, θα βάλω τις πιτζάμες μου, θα πιω και ένα ποτήρι κρασί και δεν θα με νοιάζει αυτό που ρωτάτε εσείς τώρα».