Την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του ότι θα κατακτήσει και φέτος -για τρίτη σερί σεζόν- το Κύπελλο Ελλάδας, έδειξε ο Ρατσβάν Λουτσέσκου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το αυριανό (20:30) ματς στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, θα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, γεμάτο συναισθήματα, είμαστε δύο καλές ομάδες, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι οι ομάδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, υπάρχει δίψα για το τρόπαιο. Όταν παίζεις ένα τελευταίο παιχνίδι και κρίνεται ένα τρόπαιο, πρέπει να δώσεις το 100% για να φύγεις χαρούμενος.

Η στατιστική είναι ένα πράγμα που ενδιαφέρει εσάς. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι οι 15 παίκτες που θα χρησιμοποιήσουμε. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Έχω αυτοπεποίθηση στην θέληση των παικτών μου και την θέληση για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ.

Μπορείς να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη. Το παιχνίδι θα κερδιθεί από την ομάδα που θα ξέρει να εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία, από την ομάδα που θα έχει την αυτοπεποίθηση, μια αυτοπεποίθηση που δίνει την δυνατότητα να παίξεις καλύτερα μπροστά. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλός μας, αλλά εμείς είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουμε να φύγουμε με αυτό το τρόπαιο που έχουμε δεξιά μας στο σπίτι μας».

Ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά αναφέρθηκε και στην απουσία φιλάθλων από την αυριανή αναμέτρηση, αλλά και στην πίεση που ενδεχομένως υπάρχει στην ομάδα του…

Όπως είπε: «Δεν ξέρω στην Ευρώπη βρίσκονται μαζί οι προπονητές στην συνέντευξη Τύπου; Νομίζω ότι ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει την ελευθερία να μιλήσει όπως αυτός θέλει. Από την άλλη είμαι προπονητής, έχω πει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με φιλάθλους. Είναι κρίμα που θα γίνει χωρίς φιλάθλους, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Αν ήταν στο χέρι μου ο τελικός θα γινόταν με φιλάθλους.

Η πίεση υπάρχει πάντα. Χωρίς να έχει σημασία αν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ή παίξαμε δύο τελικούς με την ΑΕΚ. Αύριο είναι διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε τέλειοι. Δεν θέλω να μιλήσω για φαβορί. Έχω μιλήσει για την ομάδα μας και αυτό είναι, έχουμε αυτοπεποίθηση».

Τέλος μίλησε και για τις απουσίες των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο:«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό. Έχουμε ένα γκρουπ, έχουμε διαθέσιμους παίκτες, που θα καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα. Σας έχω πει ξανά αν ένα γκρουπ έχει καλό τρόπο δουλειάς, τότε οι απουσίες δεν επηρεάζουν πολύ. Ενδεχομένως να υπάρχει μια αλλαγή στο στυλ και τις λεπτομέρειες, αλλά ο τρόπος που αγωνίζεται αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να μας δίνει ικανοποίηση».

«Να παίξουμε και για τον αρχηγό μας»

Ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος θα φορέσει αύριο το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ, λόγω της απουσίας του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους Θεσσαλονικείς στη συνέντευξη Τύπου.

Όπως σχολίασε για τον Πορτογάλο, «είναι μεγάλη απουσία. Φέτος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Παρόλα αυτά είμαστε ένα γκρουπ, όσοι είμαστε στο 100% είμαστε εδώ και θα παίξουμε για να πάρουμε το κύπελλο. Αύριο πρέπει να παίξουμε και τον Άντρε που είναι ο αρχηγός μας και να του αφιερώσουμε και σε αυτόν το κύπελλο».

Και τόνισε για την απουσία κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ: «Σίγουρα δεν είναι καθόλου όμορφο να παίζεις χωρίς οπαδούς. Τους θέλαμε κοντά μας. Πέρσι ήταν πολύ ωραίο να ξέρεις ότι έχουν κάνει τόσο δρόμο για να σε δουν. Μακάρι να είναι ο τελευταίος τελικός χωρίς κόσμο. Εμείς έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια όπως ξέρετε και τα προηγούμενα χρόνια. Σε έναν τελικό όμως δεν χρειάζεται περισσότερο κίνητρο από το κύπελλο για να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς.

«Είναι διαφορετικά παιχνίδια και πάνω από όλα είναι ένας τελικός. Δίνεις το 100% και έχεις στόχο το κύπελλο. Αυτό που θέλουμε είναι το νταμπλ. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια», σημείωσε καταληκτικά.