Ο Παναθηναϊκός κάνει την προεργασία του ενόψει καλοκαιριού και τα θέλω των ανθρώπων του τριφυλλιού είναι ξεκάθαρα όσον αφορά τους… ενδεκαδάτους.

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το περυσινό καλοκαίρι, θα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει κανονικά την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Φυσικά, αυτό δεν αλλάζει το σχεδόν άδειο πορτοφόλι που θα έχει στην διάθεσή του ο Νίκος Νταμπίζας για να κινηθεί. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο δεν θα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ενώ φαντάζει απίθανο να δοθούν χρήματα σε άλλον σύλλογο για μεταγραφή ποδοσφαιριστή.

Οι αδυναμίες που έχουν εντοπίσει στο έμψυχο δυναμικό ο τεχνικός διευθυντής με τον προπονητή είναι δεδομένες, όπως και οι προτεραιότητες για τους… ενδεκαδάτους που θα αποκτηθούν. Φυσικά το σύνολο των μεταγραφών θα καθοριστεί και από τις αποχωρήσεις, όμως, αυτό δεν αλλάζει την στόχευση του Παναθηναϊκού που κοιτάζει στην αγορά συγκεκριμένα πράγματα.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες των πρασίνων;

Η απόκτηση ενός στόπερ με ηγετικά χαρακτηριστικά που θα αποκτηθεί για να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Κολοβέτσιο και να αυξήσει τον ανταγωνισμό για μια θέση στο κέντρο της άμυνας.

Ο ερχομός δεξιού μπακ που θα αναπληρώσει το κενό που αφήνει ο Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο Αφρικανός είναι σχεδόν απίθανο να παραμείνει και ο Παναθηναϊκός ψάχνει το… ταίρι του Ματίας Γιόχανσον ενώ υπάρχει φυσικά και ο Κώστας Αποστολάκης.

Αμυντικό χαφ. Μάλιστα, στο «πράσινο στρατόπεδο» θέλουν έναν κεντρικό μέσο, ο οποίος κατά κύριο λόγο θα είναι ψηλός, δυνατός και με αναπτυγμένα περισσότερο τα ανασταλτικά χαρίσματα.

Ενάς εξτρέμ που θα διαθέτει εύκολο γκολ και δημιουργία. Ο Παναθηναϊκός, φέτος, με εξαίρεση τον πρώτο γύρο του Τάσου Χατζηγιοβάνη, δεν πήρε τίποτα από τους ακραίους του μεσοεπιθετικούς.

Η μεταγραφή ενός σέντερ φορ, ο οποίος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Μακέντα και θα είναι σε θέση να προσφέρει τα διπλάσια γκολ από εκείνα του Ιταλού, ο οποίος αποδείχθηκε μία πολύ χρήσιμη προσθήκη αλλά δεν είναι ο… killer που έχει ανάγκη η ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr